Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Blogit

Paikallislehden lounaskyselyn voitto Pilkkumille – Lohikeitto houkuttaa paikan täyteen

KANKAANPÄÄ Sähköasentaja Ville Lamminmäki käy Lounas- ja juhlatila Pilkkumissa lounaalla yleensä ensimmäisten joukossa. Hän tykkää, että ympärillä on rauhallista, sillä puolen päivän aikaan lounaspaikassa on usein ruuhkaa. Lamminmäen ehdoton suosikki on lohikeitto, mutta hänen suosikkeihinsa kuuluvat myös erilaiset kanaruuat. Lounas- ja juhlatila Pilkkumi voitti taannoin Kankaanpään Seudun verkkosivuilla järjestetyn lounaspaikkaäänestyksen. Seutu kyseli ihmisiltä, mikä on heidän mielestään Kankaanpään paras lounaspaikka. Pilkkumi oli äänestäjien mielestä ehdoton ykkönen. –Oikeutetusti voitti, tuumii Ville Lamminmäki. Lounas- ja juhlatila Pilkkumi on toiminut nyt vajaat viisi vuotta. Leena Laaksonen ja Hannele Kiviniemi pyörittävät suosittua ruokapaikkaa ensin Veteraanitalolla, jossa valmistivat muutaman kuukauden keittolounaita, ennen kuin pääsivät siirtymään nykyisiin tiloihin. Lounaskyselyn voitto lämmittää Leena Laaksonen ja Hannele Kiviniemen mieliä. – Asiakkailta tullut hyvä palaute antaa potkua todella paljon ja kannustaa eteenpäin. Se myös muistuttaa, miksi tätä työtä teemme. He ovat panneet merkille, että tiettyinä päivinä asiakkaita käy enemmän. Kiireintä on usein silloin, kun tarjolla on lohikeittoa. Suosio on taattu myös silloin, kun lounaalla tarjotaan revittyä possua. –Itse asiassa erilaiset jauheliharuuat ovat kasvattaneet myös suosiotaan. Asiakkaat näyttävät tykkäävän myös siitä, että kahvin kanssa on jotain kastamista, kertoo Leena Laaksonen. Kesäaikaan perjantait saattavat olla lounaspaikassa melko hiljaisia. Leena Laasonen arvelee sen johtuvan siitä, että aika monet lähtevät silloin hyvissä ajoin viikonlopun viettoon. Hän paljastaa, että heistä jokaisella Pilkkumissa työskentelevällä on omat suosikkiruokansa ja rajoitteensa. –Itse en tykkää naudan lihasta, Hannele ei tykkää kalasta ja Markulla täytyy olla gluteenitonta. Erilaiset rajoitteet ja makutottumukset takaavat sen, että myös ruuanvalmistuksessa pyritään ottamaan huomioon eri ihmisten vaatimukset. Suositussa lounaspaikassa järjestetään säännöllisin väliajoin myös erilaisia teemapäiviä, jolloin paikka koristellaan aina erikseen ja henkilökunta pukeutuu teeman mukaisiin asuihin. Asiakkaat osaavat jo odottaa, että ainakin jouluna ja pääsiäisenä on luvassa jotain extraa. –Seuraavaksi on luvassa vappuetkot, jotka järjestämme nyt ensimmäistä kertaa, vinkkaa Leena Laaksonen. Perinteeksi on muodostunut myös se, että Pilkkumi on kiinni joulun jälkeen loppuvuoden ja koko heinäkuun. –Heinäkuun pidämme paikan kiinni, koska silloin melkein kaikki ihmiset ovat kesälomalla. Tämä ratkaisu on järkevämpi kuin se, että yrittäisimme vuorotellen lomailla, jolloin työt kasaantuisivat liiaksi paikalla jäävien hartioille. Heinäkuussa emme ota myöskään mitään juhlia järjestettäväksemme. Pilkkumi hoitaa myös erilaisia juhlatilaisuuksia. Leena Laaksonen toteaa, että heillä on ympäri vuoden lähes joka viikonloppu syntymäpäiväjuhlia ja muistotilaisuuksia. Sen sijaan häitä he eivät ole pystyneet ottamaan hoitaakseen, koska nyt viikonloput ovat täynnä jo muita tilaisuuksia. Kankaanpään Seudun lounaskyselyssä toiseksi tuli Herkkupaussi ja kolmanneksi Sataedun Hovi. Voitto heltisi Lounas- ja juhlatila Pilkkumille 21,9 prosentilla. Herkkupaussi sai annetuista äänistä 11,7 prosenttia ja Sataedun Hovi 8,8 prosenttia. "Asiakkailta tullut hyvä palaute antaa potkua todella paljon ja kannustaa eteenpäin. Se myös muistuttaa, miksi tätä työtä teemme. Leena Laaksonen