Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Blogit

Pettu-Eerikin vetovastuu vaihtuu

KANKAANPÄÄ Satakunnan yhtenä palkittuna maakuntakylänäkin tunnetun Venesjärven yksi sydämistä on ollut jo pitkään Pettu-Eerikki. Vuonna 1994 avattu Pettu-Eerikki on monille tuttu paikka upeasta miljööstään, antiikistaan sekä perinteitä ja historiaa huokuvasta ravintola- ja majoituspalveluistaan. Elokuussa Pettu-Eerikissä kuitenkin käännetään uusi sivu, kun alusta asti mukana olleet Aira ja Jorma Aukeenpää luovuttavat yrityksen toiminnan Tomas ja Tanja Lundströmille . –Kävimme taannoin yhdessä aikuiskoulutuspuolella ravintolakokin opinnot Kankaanpään Sataedussa. Idea lähti siitä kun tuntui, että meillä kummallaakn ei ollut oikein tarpeeksi töitä omilla aloillamme, pyörittelee Lundströmin kaksikko. Tanja oli aiemmin pitkään kuvataiteilijana ja Tomas taas huoltoasematyössä. Idea ravintolan pyörittämisestä alkoi itää pikku hiljaa Tomaksen mielessä, mutta aivan suoralta päältä hänkään ei yrittäjäksi kuitenkaan hypännyt. Hän on ehtinyt toimia Pettu-Eerikissä kokkina jo vajaan vuoden verran ennen hyppyä yrittäjäksi. Suunnilleen saman ajan verran Aukeenpää on etsinyt jatkajaa yritykselle. –Ensin sanoin kyllä että en halua alkaa yrittäjäksi. Sitten kun asiaa alkoi kuitenkin miettiä tarkemmin, niin lopulta innostuin ideasta, toteaa Tomas. –Päätöstä helpotti myös se, että tämä paikka on paljon meidän tyylinen. Olen aina ollut itse kiinnostunut antiikista, kertoo Tanja. Kaksikko toden totta pitää vanhoista esineistä ja rakennuksesta, sillä he omistavat muun muassa Suomijärven vanhan kansakoulun Karviassa. Hirrestä valmistettu koulu on rakennettu vuonna 1918. Uutta pyörää kaksikko ei Pettu-Eerikkiin rakenna. Vanhat, hyväksi todetut käytännöt kuten jo pitkään toiminut ruokapalvelu jatkuu samalla kaavalla kuin aiemmin. –Myös esimerkiksi tilausravintolapalvelut ryhmille jatkavat pitkälti samalla kaavalla kuin aiemmin. Yritämme jatkossa hieman nostaa A la carte- puoltamme esimerkiksi erilaisten teemailtojen kautta. Silloin meille pääsee syömään pienemmälläkin porukalla, avaa Tomas. Matkat maailmalla ovat tuoneet ideoita myös ruuan puolella. –Olemme kiertäneet paljon maailmaa ja samalla tutustuneet eri maiden ruokiin ja ruokakulttuureihin. Yritämmekin tuoda eri maiden asioita esille teemailtojen kautta. Tuomme ruuanlaittoon mukaan muun muassa villikasviksia ja makuja Suomen luonnosta, sellaisia perinteisiä juttuja mitä on käytetty historiassa. Jatkossa meiltä saa myös itse valmistettua teetä, ideoi Tanja. Tilan yhteydestä löytyy myös suosittu ja kattava näyttely Suomen historiasta ja sortovuosista. Erityisesti eri sotien, talvi-, jatko- ja vapaussotien vaiheita kattavasti käsittelevä näyttely on tulevaisuudessakin nähtävissä Pettu-Eerikin tutuissa tiloissa, toteaa Aira Aukeenpää. –Monet museoihmiset, jotka ovat meillä poikenneet, ovat todenneet näyttelyn olevan kenties suurin yksityinen näyttely mitä koko Suomesta löytyy. Aivan täysin laakereilleen ei Aukeenpääkään kuitenkaan jää lepäämään. Hän jatkaa yrityksessä matkailu- ja ratsastuspuolen parissa. –Hevoset ovat minulle päätoiminen juttu tästä eteenpäin. Meillä pääsee esimerkiksi ratsastamaan maastossa tai vaikka kärryjen kanssa. Tänäkin kesänä täällä on ollut runsaasti harrastajia liikkeellä, ja esimerkiksi viime viikolla meillä ratsastettiin maastossa kolmen päivän ajan. "fsdf