Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Blogit

Valmistaudu vuoden hypnoottisimpaan suoraan lähetykseen: Ville Hammarbergin joulukinkku kypsyy "pitkään ja hartaasti"

Satakunnan Kansan toimittaja Ville Hammarberg on paistanut elämänsä aikana yli 60 joulukinkkua. –Usein ostan alennusmyynnistä vielä yhden lisäkinkun, jonka valmistan kevätpuolella. Joskus yksi kinkku on vielä valmistettu juhannuksen aikoihin, jolloin toki on tuotu myös kuusi sisään. Hammarbergin mukaan yksikään kinkku ei tähän mennessä ole epäonnistunut, joka ei kuulemma ole paistajan, vaan kinkun laadun ansiota. –Usein ohjeissa kehotetaan paistamaan sulatettua kinkkua ensin puoli tuntia 200 asteessa. Itse en koskaan ole moista noudattanut, vaan olen paistanut koko ajan miedolla lämmöllä 100–120 asteessa. En myöskään käytä paistopussia, vaan paistan kinkun ritilällä, jonka alla on syvä uunipelti vesineen. Suorassa lähetyksessä Hammarberg paistaa kotimaisen 5,2 kilon luuttoman juhlakinkun, jonka ”laskettua aikaa” hän ei uskalla lähteä arvioimaan. –Olen juuri muuttanut, joten uunin teho on minulle tuntematon. Joka tapauksessa kinkku kypsyy pitkään ja hartaasti. Hammarberg haluaa kinkkunsa mureana ja hieman ylikypsänä, joten lämpötila on perinteisesti ulos otettaessa ollut noin 79–81 astetta. –Tänä vuonna ongelmana on upouusi digitaalinen paistomittari, jollaista en ole kuuna kullan valkeana käyttänyt. Jos en saa uudesta mittarista selkoa, niin täytynee iskeä kinkkuun perinteinen mekaaninen mittarini. Hammarberg kuorruttaa kinkkunsa sinapilla ja korppujauhoilla, mutta ei käytä munankeltuaista. –Sinappi saa olla mietoa, mutta kinkkua nautittaessa pitää sinapin olla järeää tavaraa. Virolainen Pöltsamaa kange on oiva kinkun kaveri, mutta ystävät osaavat kyllä tehdä erittäin hyviä makeita ja voimakkaita tuotteita. Suora lähetys kinkun paistamisesta alkaa lauantaina 22. joulukuuta klo 11 ja jatkuu niin kauan kuin kinkku on kypsä. Vuoden hypnoottisin suora lähetys löytyy osoitteesta satakunnankansa.fi