Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Pesäpallo Puheenvuoro Näköislehti Blogit Live Koronavirus

Uusi lounasruokala aloitti Kankaanpää Worksin tiloissa – Ahon pariskunta panostaa kotiruokaan ja kotiinkuljetuksiin

Joskus onni potkaisee ja tähtimerkit osuvat kohdilleen. Ravintolayritystä Honkajoella pyörittänyt Ahon pariskunta haikaili isompiin ympyröihin ja aikoi siirtää toimintansa Kankaanpäähän. Kirsi ja Petri Ahon konseptiin kuuluivat kotiinkuljetukset, ja Petri Aho kävi tarjoamassa palvelua muun muassa Aurea Steelin konepajalle. Aurea Steelin toimitusjohtaja Antti Sätilä kysyi, että miksette tulisi tänne tekemään ruokaa – täällä on yli sadan hengen ruokasali sekä huippuvarusteltu keittiö tyhjillään ja valmiina käyttöön. Kankaanpää Worksin konkurssin myötä yhtiön hulppea ravintolatila oli ollut pois käytöstä lähes vuoden päivät. Ahon pariskunta tarttui tilaisuuteen oitis. Lounasruokala Kirsikka toimii nyt kolmatta viikkoa. Lounastajat eivät ole vielä paikkaa löytäneet niin, että salin kapasiteetti tulisi käyttöön. Ahot eivät kuitenkaan ole huolissaan, sillä lounaiden kotiinkuljetukset vetävät niin yksityisille kuin yrityksillekin. Tekipä Kirsikka kattavan sopimuksen ruokakuljetuksista myös Kankaanpään kaupungin kanssa. – Kotiinkuljetukset ovat se meidän kilpailuvalttimme. Panostamme myös perinteiseen kotiruokaan, jonka teemme itse alusta loppuun. Vegaaniset vaihtoehdot löytyvät myös, Kirsi Aho korostaa. Lounasaterioita lähtee kotiinkuljetuksena kymmeniä päivässä, mutta tavoitteet ovat Kirsi Ahon mukaan vielä korkeammalla. Ahot uskovat, että paikan päällä lounastajien määrä kasvaa, kunhan sana uudesta ruokapaikasta leviää. – Sijainnin haitta on se, että emme ole ihan kaupungin ytimessä. Toisaalta kaikki kankaanpääläiset tietävät Kankaanpää Worksin, Kirsi Aho erittelee. Kirsikassa onnistuu myös juhlien, kokouksien ja muiden tilaisuuksien järjestäminen. Kirsikan keittiössä vallitsee iloinen tekemisen meininki, kun Ahojen lisäksi Kamil Szajny ja Bogna Szajna osallistuvat ruoanlaittoon ja muihin askareisiin. Ahot ottivat töihin tuttavansa, työttömänä olleen puolalaispariskunnan. – Täällä on hyvä työskennellä. Minun erikoisuuteni ovat kasvisvaihtoehdot, sillä olen itse vegaani, Szajna kertoo. Viidentenä Kirsikassa työskentelee Ahojen poika Jami , joka on nyt hiihtoloman takia vapaalla. Ahon pariskunnasta Kirsi työskenteli Honkajoella Pirjon Pakarin leipurina 27 vuotta. Petrillä on puolestaan kirvesmiehen ja maalarin tausta. – Aiemmin minua ei kiinnostanut ruoanlaitto ollenkaan. Nyt en muuta tekisikään kuin ruokaa.