Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Blogit Live Verotiedot

Ysärimuistoja: Tummanpuhuva majava maukasta

- Aina kun on jokin erikoinen tilaisuus, yritämme saada majavan paistiksi, kertoo Siikaisten metsästysseuran puheenjohtaja Esko Kiuru. Majavan liha on tummaa. Se muistuttaa väriltään poronlihaa, mutta on maultaan aivan erilaista ja varsin mietoa. Majava on puhdas kasvissyöjä. Sen liha on hieman samanmakuista kuin rusakolla. - En kertonut juhlavieraille mitä lihaa se on. Kovasti Santraalin emännän Irma Salon valmistamaa paistia ja sen vaaleaa kastiketta kiiteltiin. Kukaan ei tunnistanut sitä majavaksi. Ja kun salaisuus paljastui, monet ottivat sitä silti lisää. Siikaisten vesistöissä elävä majava kuuluu tuiki harvinaiseen Euroopan majavakantaan. Se tulee pysymään harvinaisena herkkuna jatkossakin. Kankaanpään Seutu 8.11.1999