Pomarkkulainen Aino Grönman on nyt ylioppilas, mutta keväällä häntä odottaa vielä neljät kirjoitukset - Elämänmeno - Kankaanpään Seutu

Pomarkkulainen Aino Grönman on nyt ylioppilas, mutta keväällä häntä odottaa vielä neljät kirjoitukset – korkeakoulujen uusi todistusvalinta sekoitti suunnitelmat jatko-opinnoista

19-vuotias Aino Grönman suoritti lukion kahdessa ja puolessa vuodessa, harrasti samaan aikaan aktiivisesti musiikkia ja toimi maakuntapolitiikassa nuorten äänenä. Hänen opiskeluajalleen osui myös uudistus, joka tekee ylioppilastutkinnon arvosanoista ja kirjoitettaviksi valituista aineista entistä merkittävämmän tekijän korkeakouluun haettaessa ensi vuonna.

Yläkouluun verrattuna Aino Grönman otti lukiossa opiskelun hieman rennommin. ”Ongelmana oli lähinnä se, että oli tosi vaikeaa valita, mitä aineita alkaa opiskella. Kaikki kiinnostivat yhtä paljon”, hän kertoo.

6.12.2019 13:00

Pomarkku

Ylioppilaskirjoitukset, lukiokurssit, musiikkiharrastus ja maakuntapolitiikka – näitä kaikkia on mahtunut pomarkkulaisen Aino Grönmanin, 19, kuluneeseen vuoteen. Torstaina 5. joulukuuta hän saa yhdessä kahden muun paikkakunnalta valmistuvan nuoren kanssa painaa ylioppilaslakin päähän ja juhlia saavutustaan, mutta työ ei suinkaan vielä ole päättynyt.

Aino Grönman

19-vuotias pomarkkulainen. Asunut paikkakunnalla koko ikänsä.

Valmistunut ylioppilaaksi Pomarkun lukiosta syksyllä 2019. Opiskellut lisäksi Itävallassa yhteensä vuoden ajan monikulttuurisessa lukiossa ja urheilulukiossa.

Kirjoitti keväällä pitkän saksan ja yhteiskuntaopin, ja syksyllä äidinkielen, pitkän englannin, pitkän matematiikan ja keskipitkän ruotsin.

Aikoo hakea ensi keväänä opiskelemaan oikeustiedettä. Kiinnostunut lisäksi journalistiikasta ja valtiotieteistä.

Puheenjohtaja Satakunnan nuorten maakunnallisessa vaikuttajaryhmässä SataNuvassa ja ensi vuodesta alkaen keskustan Satakunnan piirijärjestön hallituksen jäsen. Vaikuttaa lisäksi Pomarkun nuorisoneuvostossa.

Harrastanut haitarinsoittoa 8-vuotiaasta alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos