Kankaanpään Seutu esittää yksinoikeudella Skantzin avajaisnäytelmän – katso teaser-video! - Elämänmeno - Kankaanpään Seutu

Kankaanpään Seutu esittää yksinoikeudella Skantzin avajaisnäytelmän – katso teaser-video!

2.9.2019 18:30

Olitko paikalla, kun Karviassa avattiin Kulttuurikeskus Skantz ja esitettiin ainutkertainen näytelmä Willi Karvia 2019?

Ei hätää, vaikka et olisi ollutkaan, sillä Kankaanpään Seutu tarjoaa nyt yksinoikeudella ammattilaistason videotaltioinnin avajaisnäytelmästä.

Willi Karvia 2019 -näytelmän on käsikirjoittanut Kaija Kangas ja ohjannut Kari Hakala. Se pureutuu rempseän komediallisella otteella karvialaisuuden ytimeen. Nykyhetken kunnalliskuviot heijastuvat myös historiallisen peilin kautta, mutta pääpaino on tässä päivässä.

– Mietimme aluksi historiallista lähtökohtaa, mutta Karvian historiaa on jo kuvattu dokumentissa ja kirjassa. Päädyimme sitten esitykseen, joka kertoo, mitä karvialaisuus on, kertoo Tarja Hosiasluoma.

Hosiasluoma on Karvian kunnanjohtaja ja Willi Karvia Oy:n toimitusjohtaja. Hän muodosti yhdessä Kankaan ja Hakalan kanssa kolmen hengen ideointitiimin näytelmää suunniteltaessa.

Kangas ja Hosiasluoma ovat karvialaisia, mutta Hakalalle näytelmä oli ensikosketus Karviaan.

– Hän sai karvialaisuuden syvennetyn oppimäärän, Hosiasluoma hymyilee.

Näytelmä taltioitiin huolellisesti ja ammattimaisesti, koska näytelmä esitettiin vain kerran ja Willi Karvia halusi tarjota elämyksen myös niille karvialaisille ja ulkopaikkakuntalaisille, jotka eivät päässeet esitystä elävänä näkemään.

Koko näytelmä on koettavissa Kankaanpään Seudun verkkosivuilla myöhemmin tällä viikolla. Julkaisemme myös artikkelin, joka kertoo näytelmän ja sen taltioinnin toteuttamisesta.

Karvian kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma oli mukana ideoimassa näytelmää, joka esitettiin Kulttuurikeskus Skantzin avajaisissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos