Kirkkoneuvostossa luvassa jälleen kiperä päätös – mikä on Niinisalon kappeliyhdistyksen rooli Kankaanpään seurakunnassa, kun ehtoollista jaetaan siellä tuomiokapitulin ohjeistuksesta välittämättä?

Tuomiokapitulin ohjeistuksen sitovuutta on kyseenalaistettu, kun ehtoollista on jaettu Niinisalon Kappeliyhdistyksen tiloissa sovittua enemmän kielloista huolimatta. Seurakuntavaalit syksyllä osoittavat, miten rikkonaista seurakuntaelämä on ja millaisen osuuden konservatiivit saavat alueellisesti laajentuvassa kirkkovaltuustossa.

Kirkko, toimintakeskus vai seurakuntatalo? Niinisalon Kappeliyhdistyksen pastorina toimii muun muassa Kankaanpään seurakunnan kirkkovaltuutettu Antti Saarenketo, kuvassa. Tilaisuuksissa saarnaa Kankaanpään seurakunnan eläköityneiden pappien lisäksi vierailevia puhujia.

1.6. 16:00

Kankaanpään seurakunnan kirkkoneuvostossa kiistelynaiheet saavat jatkoa. Keskiviikkona kirkkoneuvosto joutuu pohtimaan, voidaanko konservatiivisen Niinisalon kappeliyhdistyksen ja Kankaanpään seurakunnan jumalanpalvelusyhteistyötä jatkaa. Sopimus on tehty tammikuussa 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos