Kuinka pieni lapsi tarvitsee puhelinta? – Asiantuntija kehottaa vanhempia kiinnostumaan kännykän eri toiminnoista: ”Aikuiset vain raapaisevat sosiaalisen median pintaa, kun lapsi samaan aikaan läpäisee jo peruskalliota”

Lapset ja nuoret ovat ennakkoluulottomia ja taitavia puhelimen käyttäjiä. He eivät käytä puhelinta soittamiseen, vaan laite on pelaamista, videoiden katsomista ja viestikanavia varten.

Kolmosluokalle menevä Hilda Koivuniemi toteaa, että puhelimista ei juurikaan kavereiden kanssa puhuta, mutta toki hän tietää, mikä olisi hyvä puhelin.” IPhone 13 on kyllä paras. Olen ehkä eniten Youtubessa ja pelaan. Kavereiden kanssa viestitään vain, jos sovitaan menoista. Tiktokia en vielä halua, mutta joillakin on jo”, kertoo 9-vuotias Koivuniemi.

6.8. 15:00

Älylaite varastaa tänä päivänä todella helposti aikuistenkin huomion ja vie tuntikausiksi kaninkoloon, josta ei pääse pois. Mannerheimin Lastensuojeluliiton kouluyhteistyön ja digitaalisen nuorisotyön päällikkö Paula Aalto kysyykin, että miten pieni lapsi voisi vastustaa laitteen lumovoimaa, jos puhelimen käyttö koukuttaa helposti vanhemmatkin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos