DigiNepsy -hanke valjasti infopisteen kirjaston aulaan

Noin viidesosa väestöstä tunnistaa itsessään erityisherkkyyttä ja heistä osalla on aistisäätelyn vaikeutta. Kankaanpään kirjaston Nepsy-tila paljastaa, miten aistiherkkien arkea voidaan parantaa tietoa lisäämällä ja sisustusratkaisuilla.

Opettaja ja Nepsy-valmentaja Leena Myllymäki, sisustussuunnittelija Paula Hellberg sekä SAMKin projektitutkijat Minna Kangasniemi ja Toni Tammi DigiNepsy-hankkeesta virittelivät Kankaanpään kirjaston aulaan aistiystävällistä tilaa, johon voi tutustua syyskuun aikana.

2.9. 16:11

Liian kirkkaat valot, narisevat tuolit, kaiku ja värikimarat eivät kaikille sovi. Kyse ei ole vain lasten keskittymiskykyyn vaikuttavista tekijöistä, vaan aistiyliherkkyydet koskevat kaikkia ikäryhmiä.

Kankaanpäässä Kangasmetsän koululla 6 oppilaan pienryhmää opettava Leena Myllymäki tietää myös Nepsy-valmentajaksi kouluttautuneena lasten todellisista aistiyliherkkyyksistä. Uusissa kouluissa jo lähtökohtaisesti huomioidaan heidän tarpeitaan, kun valitaan erilaisia tuolivaihtoehtoja ja hankitaan keskittymiskykyä ylläpitäviä aistivälineitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos