Uunituli syttyi upeaan loistoon Taidekehällä– perinne saa vihdoin jatkua

Oranssinpunaiset kipinät kimposivat kohti taivasta, kun tiiliuunissa tuli pääsi valloilleen valaisemaan pimeyttä.

Taidekehän tiiliuuni sytytettiin pitkästä aikaa upeaan tuleen perjantai-iltana Kankaanpäässä. Taideyhdistyksellä oli tällä kertaa sytyttämisvuoro.

Muutama vuosi ehti olla taukoa, ennen kuin jälleen upea tiiliuuni sytytettiin loistoon marraskuisessa pikkupakkasessa.

Kankaanpään Taideyhdistyksen puheenjohtaja Maija Anttila oli iloinen, että yleisöä oli saapunut mukavasti paikalle seuraamaan nelimetrisen tiiliuunin sytyttämistä.

”Upeaa, että Kankaanpään Taidekehän tulitapahtumaperinne jatkuu.”

Joni Räikkälä huolehti, että iso tiiliuuni syttyi hienosti. Hän oli poikansa Niilon kanssa koonneet poltettavat puut uunin sisään.

Uunitulen seuraavaksi sytyttäjäksi taideyhdistys haastoi LC Helmen, jonka puheenjohtaja Sirpa Saunajoki otti mielissään viestikapulan vastaan.

Viestikapulan haasteen mukaan Kankaanpää tunnetaan kolmesta teestä: tykistö, taide ja tiili. Juuri tiilitaide kuvaa käsityöperinnettä parhaimmillaan.

Viestihaasteen uunitulen seuraavaksi sytyttäjäksi sai LC Helmi, jonka puheenjohtajalle Sirpa Saunajoelle kapulan luovutti taideyhdistyksen puheenjohtaja Maija Anttila.

Vuodesta 2003 ovat tapahtuman toteuttaneet: Kankaanpään Taideyhdistys ry, Zonta-kerho, LC Kankaanpää, LC Kuninkaanlähde, Kankaanpään Nuorisoseura, Veneskosken kyläyhdistys, Venesjärven kyläyhdistys, Korvaluoman-Karhusaaren kyläyhdistys, Kankaanpään Taideyhdistys ry 2016, Kankaanpään Yrittäjät ry ja 2022 Kankaanpään Taideyhdistys ry.

Taidekehän Uuniveistos on valmistunut vuonna 2003. Veistos on taiteilija Pekka Paikkarin teos, joka toteutui mahtavan talkoohengen ansiosta. Kuusi paikallista mestarimuuraria muurasi veistoksen jäähallin puistikkoon. Sen toteutus liittyi HEHKU! Tiili ja keramiikka Kankaanpään kaupunkitaiteessa -tapahtumaan kesällä 2003.

Susan ja Tiian esittävää taidetta hehkuvan tiiliuunin kipinöissä.

Uunitulen loisteessa nähtiin myös Susan ja Tiian performanssiesitys.

Yleisön piti lämpimänä suuren uunin hehku sekä taideyhdistyksen tarjoamat kuuma glögi ja piparkakut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos