Joulukylän henki syttyi välivuosien jälkeen – väki virtasi Jämille

Sekä entiset että uudet myyjät saivat yli 100 myyjän yhteisössä käsitöitä, leivonnaisia ja sisustustuotteita kaupaksi. Hyvä oli tarjonta myös viihteen ja napostelun ystäville.

Jämijärven Miilunvartijoiden partio myi inookkaana arpja toimintansa tukemiseksi.

11.12.2022 11:07

Jämin joulukylä on jälleen totta. Koronavuodet eivät tapahtumaa näivettäneet, vaan yli 100 myyjää ja viihteellinen paketti saivat väen liikkeelle heti ensimmäisenä päivänä. Sunnuntaina luvassa oli 200 ensimmäiselle ämpäri, ja siihen oli hyvä koota ostoksensa.

Olli Mustaniemen juontamassa joulukylässä kuultiin myös musiikkiesityksiä.

Komea villasukkarivistö Elina Lauttalammin myyntipisteellä paljasti, että koronavuodet saattoivat sittenkin jättää jälkiä, mutta lähinnä iloisena villasukkaboomina. Myyntipöydän villasukkavalikoima anopin Leena Niemen värkkäämänä taisi sekin yltää yli 100 sukkapariin.

”Varmaan ihan harrastus ja joulumieltä luomaan, Lauttalammi arvioi sukkainnostusta.

Villasukkien hinnoittelu ei aina ole helppoa, mutta tällä kertaa yleisöpalaute kieli sukkien halpuudesta. Kunnon pässinpökkimät kun heltisi 20 eurolla.

Paikallisia myyjiä paikalla oli kymmeniä. Jämijärven Miilunvartijoiden riveissä kunnostautuivat pienemmät partiolaiset Vihtori Sjöman, Nuutti Heiniluoma ja Elliina Silmunmaa yhdessä samoajan Alviina Heikkilän kanssa.

Jämijärveltä haastatteluun osui myös Tarja Kauraharju, joka oli lähtenyt markkinoimaan leivonnaisia ystävänsä Tuula Toivolan kanssa. Pekka Kauraharju vieressä muisteli, että ainakin neljättä kertaa he olivat myyjinä Jämin joulukylässä.

Sunnuntaina Joulukylän ovet ovat avoinna Jämillä kello 16 asti.

Anja Räikkälä ja Olli Vaajasaari pysähtyivät Kati Vaajasaaren juttusille ja tutkailemaan löytyisikö lahjaksi paketoitavaa.

Suloisia pieni keramiikkaesineitä ja huovutettuja kynsikkäitä oli Kati Vaajasaaren upeasti somistetulla myyntipöydällä. Ruokojärven rantamilla Kankaanpäähän vuosikymmenten jälkeen palanneella Vaajasaarella on työtilat. Hänen oppiinsa pääsee myös Petäjä-opiston kursseilla.

”Isäni työtä olen jatkamassa täällä myyntipöydän takana”, Kati Vaajasaari kertoi isänsä Jaakko Vaajasaaren jättämästä käsityöperinteestä.

Metalli ja taokset ovat tosin muuttuneet keramiikkaan ja huovutuksiin.

Kaksipäiväinen tapahtuma mahtoi työllistää vielä illallakin myyjiä Anja TUnturin tapaan. Hänen kanttarellisuolansa hupeni nopeasti, mutta onneksi kuivattuja sieniä oli vielä varastossa iltapuhdetyöksi. Ensiapuvalmiuteenkin hän oli lupautunut, jos tarvetta ilmenisi. Siskonsa Elina Alarotun kanssa heillä oli komeat islantilaisneuleet päällä.

”Onhan näitä tullut kymmeniä neulottua”, Tunturi tuumi musta iltapuhdetöistään.

Leena Saloniemi alias Lelle myhäili salaperäisenä, mikä piaparkakkuteos mahtoikaan saada eniten yleisöääniä. tekijät palajastuvat vasta joulukylän päätteeksi sunnuntaina.

Yläkerran kammarissa kuhina kävi piparkakkutalojen äärellä. Oikeastaan kyse oli piparkakkumiljöistä, sillä komeasti oli Jämijärvi-teema kirvoittanut innostusta rakenteluun. Leena Saloniemi tallensi yleisön suosikkeja ja voittaja selvinnee Joulukylän viimeisinä tunteina.

Jämijärvellä saa apua! Miten kekseliäs aihe piparkakkutalolle kertomaan paikallisesta yhteisöllisyydestä.

Jokaisella piparkakkuteoksella oli tarinansa, mutta tekijät paljastuvat vasta äänestystulosten myötä. Tässä idean lähteenä oli Tykköön kylätalo.

Perinteiset joululeikit joulupukin ja -muorin kanssa tepsivät aina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos