Kankaanpään Seudun harjoittelijasta tuli päätoimittaja

Marko Vuosjoki työskentelee nykyään Turun Seutusanomien päätoimittajana.

12.1. 17:45

Kesätoimittajan työ on monelle median ammattilaiselle se ensimmäinen mediaan liittyvä työ. Ensimmäiset kokemukset kantavat pitkälle, jopa elämänmittaiselle uralle.

Kankaanpään Seudussa on vuosikymmenien saatossa ollut kymmeniä kesätoimittajia. Osalle yksi kesä riitti, osa taas jatkaa alalla vuosikymmenienkin jälkeen. Tavoitimme muutaman takavuosien kesätoimittajan ja kysyimme, mitä heille nykyään kuuluu ja mitä kesätyö paikallislehdessä antoi.

Kesätoimittajan työ siivitti Marko Vuosjoen pysyvästi lehtialalle. Nykyään mies toimii Turun Seutusanomien päätoimittajana.

”Tarina alkaa oikeastaan ammattikorkeakoulun työharjoittelusta, minkä suoritin Kankaanpään Seudussa. Vuosi taisi olla 2002. Kun harjoittelu päättyi, Seudun kesätoimittajan paikat oli jo jaettu, joten silloinen päätoimittaja Antero Karppinen järjesti minulle kesätyöpaikan noormarkkulaisesta Uutismarkusta ja Merikarvia-lehdestä. Molemmat lehdet kuuluivat Seudun tavoin Suomen Paikallissanomat Oy:n omistukseen. Kesätöiden jälkeen tein vuoden verran töitä freelancerina ja osa-aikaisena toimittajana, kunnes Seudusta avautui vakituinen toimittajan paikka ja tulin valituksi”, muistelee Vuosjoki.

Kankaanpään Seudussa Vuosjoki työskenteli reilun vuosikymmenen ajan, kunnes tuli aika ottaa askel eteenpäin.

Nokian Uutisissa avautui päätoimittajan puolen vuoden sijaisuus ja pääsin sinne. Nokialta siirryinkin suoraan Rannikkoseudun päätoimittajaksi, missä vierähtikin pari vuotta. Turun Seutusanomissa olen työskennellyt nyt nelisen vuotta.”

Paikallislehti tarjoaa kesätoimittajalle erinomaisen ympäristön kehittyä toimittajana.

”Tärkeintä on varmaankin se, että paikallislehdessä saa tehdä juttuja aiheesta kuin aiheesta. Juttuja saa ja joutuu myös ideoimaan paljon itse. Paikallislehdessä joutuu tekemään ihan oikeita monimediatoimittajan töitä. Eli valokuvaaminen, kuvien käsittely sekä videoiden tekeminen kuuluvat luonnollisena osana toimittajan työhön. Tuohon aikaan Seutu myös taitettiin Kankaanpäässä, joten myös se taito tuli aikoinaan hankittua sieltä.”

Nykyiseen päätoimittajan työhön kesätyöt antoivat hyvät eväät.

”Paikallislehdessä töitä tehdään pienellä porukalla ja myös päätoimittajat osallistuvat päivittäiseen uutistyöhön. Siinä pääsi kesätoimittajana näkemään läheltä, mitä päätoimittajan työ oikeasti on.”

Nykyään Vuosjoki asuu Naantalissa ja harrastaa edelleen golfia, mitä hän harrasti jo Kankaanpään vuosinaan. Miehen tasoitus on tällä hetkellä 5.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos