Seudun kesätoimittajasta Yleisradion uutisdeskiin

Hanna Hanhinen vaihtoi printtimedian digitaaliseen. Nykyään hän työskentelee toimittajana Yleisradiossa.

13.1. 6:00

Kesätoimittajan työ on monelle median ammattilaiselle se ensimmäinen mediaan liittyvä työ. Ensimmäiset kokemukset kantavat pitkälle, jopa elämänmittaiselle uralle.

Kankaanpään Seudussa on vuosikymmenien saatossa ollut kymmeniä kesätoimittajia. Osalle yksi kesä riitti, osa taas jatkaa alalla vuosikymmenienkin jälkeen. Tavoitimme muutaman takavuosien kesätoimittajan ja kysyimme, mitä heille nykyään kuuluu ja mitä kesätyö paikallislehdessä antoi.

Kesätoimittajan työ antoi loistavat eväät Hanna Hanhiselle o.s. Heinimäelle. Nykyään hän työskentelee Yleisradion toimittajana Pasilassa.

”Olin jo etukäteen miettinyt toimittajan uraa, joten päätin hakea Seutuun kesätöihin. Oman paikkakunnan lehdestä oli hyvä aloittaa. Vuosi oli 2005. Työskentelin kesätoimittajana Seudussa neljänä kesänä, eli viimeinen kesäni oli 2008. Seuraavana kesänä pääsin Helsingin Sanomiin ja kesällä 2010 Turun Sanomiin kesätoimittajaksi. Seuraavana kesänä pääsin Yleisradioon kesätoimittajaksi ja täällä olen edelleen. Ensin sain määräaikaisen pestin, mikä vakinaistettiin myöhemmin”, muistelee Hanhinen.

Kesätöiden välissä Hanhinen opiskeli Turun yliopistossa. Hän valmistui filosofian maisteriksi pääaineenaan mediatutkimus.

Paikallislehtityötä Hanhinen muistelee lämmöllä.

Hanna Hanhinen vuoden 2005 kesätoimittajan kolumnikuvassa.

”Sieltä sai parhaat mahdolliset eväät toimittajan työhön. Aihekirjo oli todella laaja ja sai tehdä aivan kaikkea. Kirjoittamisen lisäksi valokuvata ja taittaa. Ne olivat hyviä ja opettavaisia vuosia. Jokin aika sitten mietinkin, että pitää olla kiitollinen Karppisen Anterolle, joka minut aikoinaan sinne otti töihin. Ilman niitä kesäpestejä, polku tähän pisteeseen olisi ollut paljon kivikkoisempi.”

Nykyiseen työhönsä Yleisradion uutisdeskissä paikallislehti antoi hyvät lähtökohdat.

”Deskissä pitää reagoida nopeasti ja uutisaiheet voivat olla laidasta laitaan. Tietyllä tapaa samanlaista se oli jo vuonna 2005 Seudussa. Se on sitä perustekemistä, minkä eväät sain jo kesätoimittajana.”

Nykyään Hanhinen asuu perheineen Kirkkonummella. Raviurheilu on edelleen lähellä sydäntä, kuten se oli jo kesätoimittaja-aikoinakin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos