Vielä ehdit mukaan 31 kirjan lukijakaartiin vuoden loppuun mennessä

Porin maakuntakirjaston aloittama haastekampanja on nyt Satakunnan kirjastojen yhteinen. Innostu lukemisesta! Kiinnostaako yhteisöllinen lukeminen lukupiirissä?

Yllätä itsesi lukemalla Satakirjastojen kampanjan anti niin huomaat, miten elämykset karttuvat ja mielikuvitus lähtee lentoon.

19.2. 16:15

Kirja on elämys ja parhaimmillaan virtuaalimatka. Porin lukuhaasteena tähän saakka tunnettu haaste on nyt koko Satakirjastojen eli myös sinun lukuhaasteesi.

Vuoden 2023 haaste pitää sisällään 31 kohtaa, jotka voi suorittaa vuoden aikana haluamassaan järjestyksessä. Näin löydät itsellesi uutta luettavaa ja saatat päästä tarttumaan myös sellaisiin kirjoihin, joita et ole aiemmin kuvitellutkaan lukevasi.

Kun saat haasteen valmiiksi, voit palauttaa täytetyn lukuhaastevihon mihin tahansa Satakirjastoon. Vihkoja löytyy kirjastoista sekä itse tulostettavana tiedostona Satakirjastojen verkkokirjastosta/satakirjastot.finna.fi.

Kirjavinkkejä ja kokemuksia voi vaihtaa muiden lukuhaasteen osallistujien kanssa Facebookissa Satakirjastojen lukuhaaste -ryhmässä. Seuraa lukuhaastetta myös somessa #satakirjastojenlukuhaaste ja jaa oma lukukokemuksesi.

Mistäkö aloittaa? Tässä lista haasteista, joiden perusteella valita kirja omin päin tai yhdessä kirjastotyöntekijän kanssa:

1. Itsellesi epätyypillistä luettavaa, 2. Kannessa violettia, 3. Bookface-kelpoinen, 4. Sukutarina, 5. Kirjasta useita suomennoksia, 6. Henkilöllä on arpi, 7. Selvitetään sotkua, 8. Nimessä / kannessa lempieläimesi, 9. Aloitat lukemista jo kirjastossa, kirjakaupassa, vaihtohyllyllä tms. 10. Luet muulla kuin äidinkielelläsi, 11. Mainitaan musiikkikappale, jonka sitten kuuntelet, 12. Googlaat jotakin kirjan takia, 13. Onnellinen loppu, 14. Löydät jonkin intertekstuaalisen viittauksen, 15. Enemmän sivuja kuin edellisessä lukemassasi, 16. Jokin kirjan ulkoasussa harmittaa sinua, 17. Sarjaa, jota olet lukenut ennenkin, 18. Kirjassa äänestetään, 19. Kirjassa on jotakin outoa, 20. Peli olennainen osa, 21. Kirjassa lasketaan, 22. Matkakirja, 23. Kuunnellaan radiota, 24. Kannessa tai nimessä jokin keittiöväline, 25. Pienkustantamon julkaisema, 26. Tartut kirjaan jonkun suosituksesta, 27. Haluaisit keskustella kirjasta jonkun kanssa, 28. Kirjassa syödään / juodaan jotakin itsellesi tuntematonta, 29. Joku on yksin, 30. Kertoo nuoruudesta tai vanhuudesta, 31. Nimessä sata

Kevään lukupiirit kokoontuvat monen kunnan kirjastossa tai muissa kokoontumistiloissa. Siikaisten piirissä luettiin ja jaettiin kokemuksia viimeksi torstaina 16. helmikuuta Antti Heikkisen kirjaa Maaseudun tulevaisuus.

Kankaanpäässä kokoontuu muun muassa Eläkkeensaajien lukupiiri "Elsa". Porukka kokoontuu kirjastossa noin kerran kuukaudessa, tiistaisin heti kerhon jälkeen. Lukupiirin puheenjohtajana ja yhteyshenkilönä toimii Liisa Moilanen.

Yhteisöllistä lukemista vaalivia kokoontumisia Pohjois-Satakunnassa on muitakin, mutta mahdollisuudesta liittyä mukaan ei ole tietoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos