Venesjärven Eräpojilla metsästysmaita 8 000 hehtaaria

Väkeä riitti Eräpoikien 30-vuotisjuhlapeijaisissa.

19.2. 19:15

Riemukkain hirvipeijaisiin juhli Venesjärven Eräpojat 30-vuotistaivaltaan. Kutsuvieraina olivat tavan mukaan oman väen ohessa maansa seuran käyttöön vuokranneet maanomistajat.

Ja väkeä riitti, sillä 115-jäsenisellä seuralla on metsästysmaita 8 000 hehtaaria, ulottuen Karvianjokivartta pitkin Veneskoskelle, kunnanrajaa pitkin Petkeleen suuntaan sekä Ala-Honkajoelle ja Kyynärjärven riippusillalle.

”Ja kaikkea metsästetään, mitä riistanhoitoyhdistys suosittaa. Hirviä kaadettiin viime syksynä neljä, kaksi aikuista ja kaksi vasaa. Pari viikkoa siinä meni. Lupa oli yhteinen Koukun metsästysseuran kanssa”, kertoi puheenjohtaja Taito Koota.

Riistanhoitoonkin panostetaan: Joka vuosi on pidetty rauhoitettuna noin 2 500 hehtaarin aluetta, jolla ei metsästetä pienriistaa, jotta kanta vahvistuisi. Sinahmiin, entisen järven pohjaan taas on putsattu kaivonkoneella vesiaukkopaikkoja linnuille pesimispaikoiksi.

Omaa majakin Eräpojilla on suunnitteilla. Ja valmiina oma uunituore viiri, jonka kolme ensimmäistä kappaletta luovutettiin peijaisissa perustajajohtokunnan jäsenille Veikko Järvenpäälle, Risto Salolle ja Veini Viljaselle. Vihreäsävyisessä viirissä on keskellä sininen Venesjärvi saarineen, yläkulmassa hirven, ketun ja sorsan kuvan.

”Yleensä metsästysseurojen viireissä on vain eläinten kuvia. Me laitoimme myös järven, koska haluamme tuoda kylää esille”, kertoi Koota.

Kankaanpään Seutu 19.2.1993

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos