Sara Männistön ääni käänsi kaikki tuolit The Voice Of Finlandissa – ”Nyt kyllä kosketti”

Sara Männistön kilpailu jatkuu Elastisen tiimissä.

The Voice Of Finland -kilpailun tähtivalmentajat ihastuivat Männistön herkkään tulkintaan ja persoonalliseen ääneen.

20.2. 16:19

Kankaanpääläislähtöinen hammaslääketieteen opiskelija Sara Männistö, 20, lauloi itsensä jatkoon The Voice of Finland -laulukilpailussa. Hän esiintyi eilen sunnuntaina Nelosella esitetyssä Ääni ratkaisee -vaiheen jaksossa.

Männistö esitti Arja Korisevan Majakanvartijat-kappaleen, joka keräsi runsaasti kehuja tähtivalmentajilta.

”Kun ensimmäisen kerran kuulin tämän kappaleen, se teki minuun vaikutuksen. Laulussa on kauniit sanat ja ajattelin, että tuntemattomampi kappale voisi herättää valmentajien mielenkiinnon ja se sopi myös hyvin äänelleni.”

Esityksen aikana ensimmäisenä tähtivalmentajista kääntyivät Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki. Tämän jälkeen kääntyi Elastinen, jonka jälkeen Männistö sai loputkin tähtivalmentajat kääntymään. Valmentajat ihastuivat etenkin Saran herkkään tulkintaan ja persoonalliseen ääneen.

”Nyt kyllä kosketti. Silloin loppuvat yleensä sanat kesken”, Santapukki totesi liikuttuneena.

”Vaikka tämä on vain musiikkia, se voi parhaimmillaan muuttaa jonkun ihmisen maailman. Se tekee tästä niin kaunista”, hän jatkoi.

Männistö kertoo pohtineensa etukäteen tähtivalmentajan valintaa ja Anna Puun tiimiä, mutta päätyi kosiskelujen jälkeen lopulta Elastisen tiimiin.

”Elastinen teki minuun vaikutuksen myyntipuheellaan. Hän vaikutti siltä, että halusi minut tosi kovasti hänen joukkueeseensa”, Männistö kertoo valinnastaan.

Laulullaan vakuuttanut Männistö näki oman esiintymisensä ensimmäistä kertaa perjantaina yhdessä läheisten ja kavereiden kesken kisakatsomon merkeissä.

”Aluksi ajattelin, että voi ei, mutta lopulta se oli ihan ok. En ollut koskaan nähnyt itseäni televisiossa, mikä tuntui aluksi oudolta”, hän kertoo.

Laulukokemusta hän on hankkinut runsaasti erilaisista konserteista ja juhlista. Vaikka Männistö on esiintynyt paljon, hän kertoo koelaulutilanteen olleen jännittävin paikka, jossa hän on koskaan esiintynyt.

”Olin kuitenkin ylpeä itsestäni, että pääsin esityksessä jännityksen päälle ja sain eheän suorituksen, jossa jännitys ei ottanut valtaa.”

”Olin yllättynyt, että ihmiset ovat niinkin paljon seuranneet sitä, mistä olen todella kiitollinen. Olen erittäin otettu kaikista ihanista viesteistä, mitä olen saanut.

Sunnuntaina esitetyssä jaksossa Männistö kertoi tähänastisen elämänkokemuksensa tehneen hänestä laulajana hyvän tulkitsijan. Hän kertoo sairastuneensa seitsemänvuotiaana leukemiaan, joka on vaikuttanut eniten siihen, millainen hän on tänä päivänä. Tämä on opettanut hänelle hyvää elämänasennetta ja uskoa huomiseen.

”Haluan tuoda kuuntelijoille toivoa ja olla turvallisen ja toiveikkaan viestin tuoja”, hän kuvailee.

”Haaveilen laulajana siitä, että pääsisin esiintymään mahdollisimman paljon ja laulamaan tulevaisuudessa myös omia biisejä. Uskon, että minulla olisi tarinoita kerrottavana.”

Kankaanpäästä kotoisin oleva Sara Männistö on musiikin monilahjakkuus.

Männistöllä on kankaanpääläistausta, mutta koti on nykyään Turussa.

”Kankaanpää on aina minulle se kotikaupunki. Sinne on kiva palata ja se tuo kaikki lapsuuden muistot mieleen.”

Hän kertoo laulaneensa jo pienestä pitäen, mutta lauluopinnot hän aloitti 15-vuotiaana Kankaanpään Musiikkiopistossa. Turkuun muutettuaan hän on vaihtanut laulutunnit Turun lääketieteenkandidaattiseuran opiskelijateatteriin, jossa hän on mukana bändilaulajana.

”Se on ollut kiva tapa päästä esiintymään ja ylläpitämään lauluharrastusta.”

Tulevista jaksoista Männistö ei vielä voi paljastaa sen enempää, mutta kertoo olevansa hyvillä fiiliksin jatkosta.

”Ääni ratkaisee -vaihe ei olisi paremmin voinut mennä. Tästä eteenpäin jatkan odottavaisin mielin Team Elastisessa”, hän kuvailee.

Hän kertoo olleensa häkeltynyt saamastaan positiivisesta palautteesta sunnuntain jaksoa seuranneilta.

”Olin yllättynyt, että ihmiset ovat niinkin paljon seuranneet sitä, mistä olen todella kiitollinen. Olen erittäin otettu kaikista ihanista viesteistä, joita olen saanut.”

”Mietin todella pitkään kilpailuun lähtemistä. Vaikka kyseessä on laulukilpailu, en lähde tavoittelemaan voittoa vaan hakemaan kokemuksia ja katsomaan, mihin se riittää.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos