Team Sportia Kankaanpää on myynnissä – Urheiluliike kaipaisi kovasti jatkajaa

Team Sportia Kankaanpään liiketoiminta on ollut julkisessa myynnissä parin viikon ajan. Urheiluliikkeelle ei ole vielä löytynyt uutta yrittäjää.

Birgit ja Petri Haapala yhdessä Manta-koiran kanssa ovat tuttu näky kankaanpääläisille torin laidalla.

23.2. 10:00

Kankaanpään torin laidalla sijaitseva Team Sportia Kankaanpää on myynnissä. Kauppiaat Birgit ja Petri Haapala kertovat, että tarkoituksena on myydä yrityksen liiketoiminta uudelle yrittäjälle.

Päätöstä yrittäjäpariskunta on pyöritellyt mielessään jo muutaman vuoden ajan.

”Meillä on pitkä ura takana, innovointi on laantunut ja sitä kautta myös kehitys hiipunut”, Petri Haapala kertoo.

”Pitäisi koko ajan kehittyä, mutta tuntuu ettei muutoksessa pysy enää mukana”, Birgit Haapala jatkaa.

Vuodet yrittäjinä ovat olleet heille antoisia, eikä päätös lopettamisesta ole ollut helppo. Haapalat jäävät kaipaamaan yrittäjäajalta etenkin urheiluliikkeen asiakkaita ja alueen yhteisöä.

”Ekana ajatus hirvitti ja jarruttelin Birgitiä ajatuksesta. Viime syksyn puolella ajatus lopettamisesta sitten pikkuhiljaa kypsyi”, Petri Haapala kuvailee.

”Kun lopettamisen aika tulee, on varmasti haikea mieli jäädä pois. Päällimmäisenä toiveena meillä on kuitenkin löytää jatkaja, jotta urheiluliikkeen tarina saisi jatkoa Kankaanpäässä,” hän jatkaa.

Viime kevään aikana Haapalat ottivat ensimmäisen askeleen laittamalla liiketoiminnan hiljaiseen myyntiin. Tämän vuoden alusta he ottivat konsulttifirma Herlevi Holdingiin yhteyttä, minkä kautta liiketoiminta on ollut julkisessa myynnissä pari viikkoa.

Toistaiseksi uutta yrittäjää ei ole vielä löydetty.

Haapaloiden mukaan Kankaanpää tarvitsisi edes yhden urheiluliikkeen tarjoamaan alueen asukkaille paikallista palvelua. Torin ympärillä sijaitseva kivijalkakauppa on ollut tärkeä osa Kankaanpään toriyhteisöä jo kunnioitettavat 28 vuotta.

”Mikäli uutta yrittäjää ei löydetä, luultavasti toiminta ei tule jatkumaan paikkakunnalla. Team Sportia -ketju on mukana auttamassa meitä ja heillä on myös kova intressi saada jatkaja Kankaanpäähän”, Petri Haapala toteaa.

Yrittäjäpariskunnan toiveissa olisi löytää yrittäjä, jolla on mahdollisuus sitoutua työhön, intoa tehdä ja kehittää urheiluliikkeen toimintaa.

”Ollaan luvattu olla auttamassa uutta yrittäjää niin kauan kuin tarvitsee”, Birgit Haapala kertoo.

Team Sportia Kankaanpää on tehnyt yhteistoimintaa myös paikallisten urheiluseurojen kanssa vuosien ajan. ”On tärkeää, että läheltä löytyy myös paikka, josta voi hakea tarvitsemiaan urheiluvälineitä tai -vaatetusta”, Petri Haapala kertoo.

Vaikka työ urheiluliikkeessä on pysynyt lähes samana vuosien ajan, on urheilukaupan pitämisestä tullut haastavampaa verkkokaupan tultua mukaan kuvioihin.

”Verkkokauppaa voisi sanoa meidän suurimmaksi kilpailijaksemme tänä päivänä. Pystymme kilpailemaan sitä vastaan laadukkaalla asiakaspalvelulla”, Petri Haapala kertoo.

Asiakkaiden ostokäyttäytyminen on muuttunut täysin, mikä tekee myös ostamisesta haasteellista.

”Verkkokaupat polkevat hintoja alas ja ihmiset ovat erittäin hintatietoisia nykypäivänä”, Birgit Haapala toteaa.

”Vaikka nuoret eivät välttämättä tarvitse asiakaspalvelua, vanhemmille ihmisille se on tärkeää, että palvelut löytyvät läheltä ja asiantuntevasti. Sille on edelleen kysyntää”, Petri Haapala jatkaa.

Mitä Haapalat ryhtyvät tekemään jatkossa, siitä ei vielä ole tietoa.

”Ei ihan vielä jäädä eläkkeelle, että muutama vuosi tässä nyt vielä ennen eläköitymistä menee. Ollaan tässä vähän aikaa hissukseen jos tämä tästä saadaan toivon mukaan myytyä”, Petri Haapala kertoo.

”Ensimmäisenä varmaankin vietetään ne puuttuvat lomat ja tehdään mökille remppaa, ei varsinaista suunnitelmaa jatkosta, mutta katsotaan mitä elämä tuo tullessaan”

Tästedes aikaa jää myös enemmän perheelle. Haapaloista tuli pari vuotta sitten isovanhemmat ja ensimmäinen lapsenlapsi on heidän silmäteränsä.

”Jatkossa mummin ja papan luo pääsee hoitoon vähän enemmän kuin vaan lauantaista sunnuntaihin, mikä on meille todella tärkeää”, Birgit Haapala kuvailee.

Fakta

Team Sportia Kankaanpää

  • Team Sportia Kankaanpää on perustettu vuonna 1994.

  • Viralliselta nimeltään yhtiö on Jope-Sport Oy.

  • Henkilöstön kokonaismäärä kaksi.

  • On osa Team Sportia -urheilukauppaketjua, johon kuuluu 21 myymälää eri puolella Suomea.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos