Seitsemän erikoista yksityis­kohtaa, joiden takia Ulvilan murha­vyyhti jää suomalaiseen rikos­historiaan

Anneli Auerin vapautumista murhasyytteestä edelsi pitkä poliisitutkinta ja oikeusrumba lukuisine erikoisine käänteineen ja sivujuonteineen. Ulvilan tapaus on yksi Suomen rikoshistorian erikoisimmista ja monivaiheisimmista rikosmysteereistä. Tekijää ei ole edelleenkään selvitetty.

Ulvilan henkirikos on yksi Suomen rikoshistorian erikoisimmista ja monivaiheisimmista rikosmysteereistä. Anneli Aueria epäiltiin tapauksessa vuosia, kunnes hänet todettiin syyttömäksi murhaan.

27.2. 20:45

Yksi erikoinen polku Suomen rikoshistoriassa päättyi joulukuussa 2015. Anneli Auer vapautui tuolloin lopullisesti Ulvilan henkirikosjuttua koskevasta epäilystä ja hänet todettiin syyttömäksi miehensä murhaan.

Korkein oikeus ilmoitti hylänneensä tapauksessa syyttäjien ja asianomistajien valituslupa­hakemukset. Nämä valitukset koskivat Vaasan hovioikeuden tuomiota, jolla Auer oli jo vuonna 2011 vapautettu murhasyytteestä. Hovioikeus oli hylännyt vuoden 2010 käräjätuomion, jolla Auer oli tuomittu elinkautiseen vankeuteen aviomiehensä murhasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos