Kevään merkit vähissä alkuviikolla Satakunnassa – lämpötila kohoaa mutta kääntyy uuteen laskuun

Sadetta tulee monessa olomuodossa.

Maanantai-iltana ja sitä seuraavana yönä on lunta luvassa niin paljon, että ajokeli huononee.

12.3. 16:19

Satakunta

Kevään tuloa innokkaasti odottavat saavat odottaa vielä hyvän tovin. Alkuviikolla aurinko pilkahtaa Satakunnassa ja lämpötilat nousevat ajoittain selvästi plussan puolelle, mutta muuten liikutaan vielä melko talvisissa tunnelmissa.

Sunnuntain ja maanantain välinen yö on selkeä, ja pakkanen kiristyy jopa kymmenen asteen lukemiin yöllä ainakin sisämaassa. Maanantaiaamu on aurinkoinen, mutta lännen suunnalta kertyy paksumpia pilviä. Maanantain alkuillasta alkavat lumisateet.

”Lämpötila on maanantaina nollan vaiheilla. Lunta voi tulla illemmalla aika reippaastikin, joten ajokelikin huononee. Etelän ja kaakon suunnasta on luvassa myös kovia tuulenpuuskia ainakin rannikolla ja Satakunnan eteläosissa”, varoittaa Forecan päivystävä meteorologi Joonas Koskela.

Tiistaina sade on hajanaisempaa, ja se muuttuu olomuodoltaan vedeksi tai rännäksi. Lämpötila kohoaa +3 asteen vaiheille. Pohjois-Satakunnassa sade on lumisempaa.

”Sateet jatkuvat tiistain ja keskiviikon välisen yön, ja keskiviikkoaamuna voi tulla melko paljonkin vettä, Satakunnan pohjoisosissa lunta. Yölläkin on melko lämmintä, useampi aste plussaa.”

Keskiviikkona tulee sadekuuroja eri olomuodoissa, iltaa kohti lumena. Keskiviikkoiltana lämpötila laskee uudelleen pakkasen puolelle. Keskiviikon ja torstain välisestä yöstä eteenpäin on luvassa tämän hetken ennusteiden mukaan pakkasta aina perjantaipäivään asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos