Ylioppilas­kirjoitukset alkavat tiistaina – Todistus jaetaan ensimmäistä kertaa myös digitaalisena

13.3. 21:00

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 14. maaliskuuta kaikkialla Suomessa. Kirjoituksiin on ilmoittautunut kaikkiaan 45 600 opiskelijaa, mikä on noin 700 opiskelijaa vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Ensimmäisenä abiturientit pääsevät mittaamaan osaamistaan äidinkielen lukutaidon kokeella ja S2-kielikokeella. Torstaina vuorossa on vieraan kielen lyhyt oppimäärä ja perjantaina äidinkielen kirjoitustaidon koe. Viikolla 12 kirjoitetaan vieraan kielen pitkän oppimäärä ja matematiikka sekä reaaliaineista psykologia, filosofia, historia, fysiikka ja biologia.

Maanantaina 27. maaliskuuta on vuorossa ruotsin koe, ja sitä seuraavana keskiviikkona reaaliaineet uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede ja terveystieto. Maaliskuun viimeisenä päivänä joissakin lukioissa järjestetään vielä saamen äidinkielen koe.

Tämän kevään kirjoitukset ovat siinä mielessä historialliset, että ylioppilaat saavat ensimmäistä kertaa todistuksensa myös digitaalisena.

Tämän kevään perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on parhaillaan käynnissä. Hakuaika päättyy 21. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos