Niinisalon kuuluisimmassa asuinrakennuksessa tapahtuu taas – lämmitys päättyy huhtikuun loppuun mennessä

Niinisalossa ”neljäseiskana” tunnettu kerrostalo tyhjentynee huhtikuun aikana.

Kotikaari 3 on vähitellen tyhjentymässä. Etenevä kevät tekee kulkureiteistä vaikeasti saavutettavia.

Niinisalon ehkäpä tunnetuimman rakennuksen, Kotikaari 3:n lämmitysasiat eivät ole ensimmäistä kertaa esillä.

Toukokuun 2018 lopussa asukkaat saivat jännittää lämpimän veden jakelun puolesta. Tällä kerralla tilanne on aiempaa ikävämpi.

Kotikaari 3:n lämmönjakelu päättyy huhtikuun lopussa. Siinäkin on jo kuukausi erikseen hankittua pelivaraa. Asuinhuoneistoja on 32, joista noin kymmenessä edelleen asutaan.

Paikan päällä tietynlainen autioituminen on jo hieman havaittavissa. Sulamisvedet ovat tehneet liittymästä lähes tulva-alueen. Vastapäätä oleva bussipysäkki on melko näennäinen, sillä lumivallin takaa se ei ole mitenkään saavutettavissa.

Kankaanpään Seudun saamien tietojen mukaan närää on aiheuttanut etenkin aikataulu, jonka puitteissa ilmoittaminen on tapahtunut.

”Jos olisi avoimesti ja ajoissa avattu suu ja kerrottu, että nyt ollaan tällaisessa tilanteessa, se olisi helpompi hyväksyä”, talon asukas kommentoi.

Kankaanpään Seudun tietojen mukaan maaliskuun lopussa ei jäänyt käytännössä lainkaan aikaa varautua tilanteeseen, vaan ilmoitus annettiin 31. maaliskuuta, kun ulkona oli vielä pakkasta ja lunta. Ratkaisuna lämmityksen katkaisu olisi ollut katastrofaalinen.

”Huoneistoa ilman lämmitystä ei voi ajatella edes varastokäyttöön, sillä kosteus turmelee kaiken, mitä on sisällä. Lisäksi asunnon löytäminen nopealla varoitusajalla on käytännössä mahdotonta. Vuokrat ja lämmöt on kuitenkin maksettu”, asukas murehtii.

Asunto-osakeyhtiön vastuuhenkilöinä ovat kankaanpääläiset Kauko ja Pirjo Kerola.

”Tilanne on ollut tiedossa, ja sinne on viety lappuja ja informoitu asukkaita, joita siellä vielä on. Minullakin on siellä monelta saatavia”, Kauko Kerola kommentoi.

”Varmistin tilintarkastajalta, että Patentti- ja rekisterihallitus ei jostain syystä ole tehnyt muutosta, joka tietoihin on annettu minun osaltani”, Pirjo Kerola toteaa.

Energiayhtiö Vatajankoskesta vahvistetaan, että päätöksen toimeenpanosta on tiedotettu vuokranantajalle jo helmikuun alkupuolella ja sovittu tämän tiedottavan asukkaille.

Vatajankosken varatoimitusjohtaja Jussi Poussa kertoo, että tämän lisäksi tiedote asukkaille vietiin Kotikaareen vähintään kaksi viikkoa ennen alkuperäistä määräaikaa maaliskuun lopussa.

”Tiedän, että tilanne on vaikea. Talvikaudella on lämmönjakelun katkaisuun hieman eri säännöt kuin kesäkaudella. Varoajat riippuvat kuitenkin siitä, milloin saatavat ovat syntyneet. Vatajankoski on noudattanut kaikkia lain määräyksiä”, Poussa painottaa.

”Pyrimme huomioimaan ihmisten tilanteen, ja kysyttäessä suostuin päivämäärän siirtämiseen huhtikuun ensimmäiseen maanantaihin. Myöhemmin olemme varautuneet, että lämmönjakelu toimii huhtikuun loppuun asti, mikäli asukkaita vielä on.”

Alkuperäinen asia ei muuttunut, vaikka päivämäärä siirtyi uudelleen. Lämmönjakelu Kotikaari 3:ssa päättyy 30. huhtikuuta. Asunto-osakeyhtiön maksuhäiriötiedoissa ei ole merkintää Vatajankosken saatavista.

Asunto Oy Kankaanpään Kotikaari 3 on ollut muistakin kuin lämmönjakelun asioista. Juhannuksen 2022 jälkeisellä viikolla Kankaanpään kaupungin vuokraamassa Niinisalon päiväkodissa oli tulipalo. Päiväkoti sijaitsi asuinhuoneistojen kanssa samassa porraskäytävässä ja oli tyhjillään syttymishetkellä.

Lue lisää: Niinisalossa rakennuspalo – kaikki sisällä olleet ehtivät suurella todennäköisyydellä poistua ajoissa

Juttua muokattu 12.4.2023 kello 12.43: Otsikko korjattu.

Juttua muokattu 12.4.2023 kello 15.46: Lisätty Pirjo Kerolan sitaatti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos