Opintoretki yhdistää kaikkia vuosikursseja ja tarjoaa unohtumattomia elämyksiä

Koko retkiporukka valmiina lähtöön!

Viimeinkin, se on täällä! Vuosien odotuksen jälkeen, koronan ja sodankin takia lykkääntynyt Honkajoen lukion Itämerimatka on alkanut.

Reissulla ollaan 12 päivää, joten paljon ehditään kokea. Kuukausien valmistelun ja suunnittelun jälkeen on noustu bussiin ja otettu suunnaksi ensin Ruotsi ja sitten Puola, Saksa ja Tanska.

Bussimatkan ensihetkistä alkaen tunnelma on ollut odottava ja innostunut. On naurettu, juteltu, pelattu ja välillä torkuttukin.

”Olen matkalla erittäin hyvällä fiiliksellä. On mahtavaa päästä näkemään eri maita ja upeita kohteita”, kertoo lukion toisella vuosikurssilla opiskeleva Oona Ketola.

Matkalaisilla on yleisesti korkeat odotukset reissun suhteen. Muutamalle retki on aivan ensimmäinen ulkomaanmatka, osa on jo kokeneempia reissaajia.

Esimerkiksi Roope Paloviidalle lukion ensimmäiseltä vuosikurssilta ulkomaanreissu on ensimmäinen laatuaan.

“Odotan eniten sitä, että saan nähdä paljon uusia kohteita. Kuitenkin Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseo kuulostaa erityisen kiinnostavalta.”

Itämeriprojektin etenemistä voi seurata Honkajoen lukion eri sosiaalisen median kanavissa. Tilit löytyvät Facebookista, Instagramista ja TikTokista nimellä “honkajoenlukio”. Myös PSSV:n alue-Tv:stä voi seurata matkan tunnelmia.

Somekanavien julkaisuista vastuussa ovat opiskelijat itse, sillä retkelle on saatu valita itselle mieluisia tehtäviä. Toiset kirjoittavat raportteja sekä tunnelmia matkasta ja matkakohteista. Matkalla on myös muutaman opiskelijan muodostama kuvausryhmä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos