Lounaspaikka on parhaimmillaan paikka, joka vastaa moneen eri tarpeeseen

Yrittäjä Helena Suurkuukan historiallinen HerkkuPaussi ja eläkkeelle lähtö kirvoittivat asiakkaita kommentoimaan ja muistelemaan menneitä.

Palvelu pelaa. HerkkuPaussi on 52 toimintavuotensa aikana vastannut asiakaskuntansa tarpeisiin muun muassa autoluukulla ja laajennuksilla.

Kankaanpään Seudun Facebook-sivustolla ollut julkaisu pitkäaikaisen yrittäjän Helena Suurkuukan eläkkeelle jäämisestä sai lukijat kommentoimaan Herkkupaussin monipuolisuutta 52 toimintavuoden matkalta.

Lukuisten eläkepäiville saattelevien kommenttien joukossa nousi esiin muitakin näkökulmia kuin leppoisten eläkepäivien toivottelua.

”Historiallinen nainen yrittäjänä. Sydämellinen kaikille. Olet eläkepäiväsi todella ansainnut”, kehui kollega Kirsti Männistö.

Minna Hemiä muisteli Herkkupaussin väkeä lämmöllä.

”Aina tulen kiitollisena muistamaan, kuinka Herkun henkilökunta piti huolta Yrjö-isästäni, joka eläkepäivillään kävi päivittäin lounaalla. Jos ei häntä syömässä näkynyt, soittivat Kankaanpäässä asuvalle veljelleni, että onkohan Yrjöllä kaikki hyvin.”

Nuorisolle Jaana Kerolan tapaan HerkkuPaussi oli myös kohtaamispaikka bileillan päätteeksi, kun suolapalan nälkä iski.

”Niin hyvät rilliruuat sai, kun tanssi-illat päätty. Kyllä ruuat edelleen hyviä, vaikka tanssit onki jääny vähemmälle...”

Erja Kanerva totesi monen nuoren ottaneen ensiaskeleitaan työelämään tässä yrityksessä. Ja toiset vähä pidemmänkin työuran.

Helena Suurkuukka kommentoi itse saamaansa palautetta näin:

”Kiitos kaikille kommentoijille ja kyllähän niitä mokiakin on matkan varrella sattunut, muttei kukaan vielä täällä iljennyt mainita. Koirani Inka ainakin tykkää, kun olemme suurin piirtein samanikäisiä.”

Minna Raukolan muistoissa Suurkuukka yrittäjänä kehitti aina uutta ja hän kohtasi ihmiset aidosti.

”Hän opasti myös omalla yrittäjän tielläni. Helena on todella vapaat ansainnut, jos vaan malttaa ne pitää.”

Katja Saloselle mieleen ovat jääneet HerkkuPaussin lihapiirakat ikimuistoisesti.

”Lapsena äiti vei torstaisin uimahalliin uimaan "Reiman" vuorolla. Sen jälkeen poikettiin silloin tällöin lihapiirakalle tuolle cittarin paikalla olleelle grillille. Sellaisia kunnollisia ja hyviä lihapiirakoita ei saa enää mistään!”

”Ja on sitä Herkkupaussin ruoilla monet kerrat nälkää karkotettu sen jälkeenkin”, jatkaa Salonen.

52 vuotta toimineen HerkkuPaussin toimintaa jatkaa Jari Poutala. Hän aloittaa vappuna 1. toukokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos