Vanhojen tanssit näkyvät eri puolilla Kankaanpäätä

Perjantaina parketilla pyörähtelee peräti 36 paria.

Kankaanpään Yhteislyseon tanssipäivä palaa tänä vuonna isommalle estradille, sillä tanssiaiset järjestetään Palloiluhallilla. Vuosi sitten tanssahdeltiin lyseon omassa salissa.

Kankaanpään Yhteislyseon vanhojen tanssit ovat perinteisesti moniosaiset. Päivällä yleisönä ovat koululaiset, illalla läheiset ja siinä välissä päiväkoti-ikäiset ja ikäihmiset.

Näin on tänäkin vuonna, kun lukion kakkosluokkalaiset ja muut juhlaviin tanssiasuihin sonnustautuneet nuoret pääsevät perjantaina parketille.

”Meidän tanssijamme ovat opetelleet 11 upeaa tanssia. Mukana on tänä vuonna 38 paria eli tanssimassa nähdään 76 nuorta”, liikunnan lehtori Johanna Kurunmäki kertoo.

Päivällä tuvan täyttävät koululaiset, joista katsomoon ovat tulossa Pohjanlinnan koulun yhdeksäsluokkalaiset, lähes koko Kangasmetsän koulu ja oppilaita myös Keskustan koululta. Päivänäytöksen jälkeen tanssiparit jakautuvat pienempiin ryhmiin ja käyvät esittelemässä harjoittelunsa tuloksia eri puolilla kaupunkia.

”Oppilaat käyvät peräti 15 eri paikassa: päiväkodeissa, vanhusten hoitolaitoksissa ja kuntoutuskeskuksessa”, Kurunmäki luettelee.

Illalla tanssitaan pidemmän kaavan kautta, sillä juhlallinen näytös päättyy tanssiosuuteen, jossa myös yleisö pääsee pyörähtelemään.

”On ihan upeaa, että vanhat pääsevät tanssittamaan myös isiä, äitejä, mummoja, pappoja ja muita läheisiään.”

Vuosi sitten tanssittiin koulun omassa salissa, nyt puitteet ovat pykälää isommat. Intensiivisen harjoittelun tulokset tuodaan yleisön nähtäville Liikuntakeskuksen palloiluhallin remontoidussa salissa.

”Pääosin he ovat yhteislyseon kakkosluokkalaisia, mutta sitten meillä on myös vahvistuksia. Parketilla nähdään myös lukion ykkösluokkalaisia, abeja, yhdistelmätutkinnon tekijöitä ja Sataedun puolelta myös poikia”, Kurunmäki luettelee.

Rajallisten tilojen takia katsomoon mahtuvat illalla vain etukäteen tiedossa olevat läheiset. Jo nyt on tiedossa, että väkeä on tulossa paikalle niin paljon kuin tilaa on tarjolla.

”Sen takia emme voi mainostaa tapahtumaa tai esimerkiksi myydä sinne lippuja. Haluamme varmistaa, että tanssijoiden läheiset mahtuvat katsomoon. Livelähetys antaa muillekin mahdollisuuden seurata tansseja, Kurunmäki iloitsee.

Kankaanpään Seutu lähettää Kankaanpään kaupungin kuvaaman yhteislyseon vanhojen tanssit Seudun verkossa perjantaina kello 18 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos