Esi-isien mailla MM-kisoissa

Puuskittainen tuuli teki tepposet pesupallokisoissa Santaskylässä.

Pekka Söderlund
Esi-isien mailla MM-kisoissa

Heittovuorossa oleva Pekka Valima kuului Juho Eetvartin perikuntaan. Hyvinkäältä ja Riihimäeltä Pesupalloilun MM-kisoihin osallistui yhteensä 12 kilpailijaa.

Pekka Söderlund

Pesupalloilun MM-mitaleista miteltiin jo viidennen kerran Santaskylässä lauantaina. Ilma suosi yleisötapahtumaa, mutta puuskittainen tuuli vaikutti suorituksiin. Pesupallon heittäminen on vaikeaa, ja tuuli vei usein pallon mennessään.

Noin sadan kilpailijan joukossa oli myös kauempaa tulleita, sinisiin paitoihin sonnustautuneita henkilöitä. Paitojen selässä luki "Juho Eetvartin perikunta". Kyseessä oli Hyvinkäältä ja Riihimäeltä tullut seurue, joka teki päivän vierailun Santaskylään.

–Isoisäni oli täältä kotoisin. Juho Eetvartti Salorannalla oli täällä maatila. Kyllä täältä varmasti kaukaisia sukulaisiakin löytyisi, jos oikein etsisi, kertoo hyvinkääläinen Esko Palosvirta.

Esko Palosvirta oli pienen hetken kiinni MM-kullassa.

–Olin kilpailun ensimmäinen heittäjä. Johdin siis kilpailua noin 10 sekunnin ajan.

Mikko Palosvirta ei menestynyt kilpailussa, mutta arpaonni suosi.

–Heti tänne päästyäni sain kantaa auton takakontin täyteen pesuaineita. Olin voittanut Facebook-arvonnassa, toteaa Mikko Palosvirta.

Seurueella olisi Santaskylän lisäksi paljon katsottavaa Kankaanpäässä. Vuosisatoja sitten Erkki Hannunpoika Soikka tuli Kauhajoelta ja perusti ensimmäisen pysyvän asutuksen Veneskoskelle vuonna 1685. Sieltä suku levisi muun muassa Santaskylään ja lopulta muualle Suomeen.

–Tulimme nyt ensimmäistä kertaa esi-isien maille. Seuraavalla kerralla pitää käydä Veneskoskella katselemassa paikkoja.

Kilpailun tulokset löytyvät osoitteesta santaskyla.fi


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Osoite on www.santaskyla.net !!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio