Jumalainen Antti Tuisku vei jalat alta – kankaanpääläinen Vilma Koivu tapasi pop-tähden Idols-karsinnassa

Vilma Koivu tapasi Idols-kilpailujen karsinnoissa suuren idolinsa 14 vuoden odottamisen jälkeen. Se oli suurempi juttu kuin jatkoon pääsy.

Päivi Leppilahti
Jumalainen Antti Tuisku vei jalat alta – kankaanpääläinen Vilma Koivu tapasi pop-tähden Idols-karsinnassa

Osa Idols -kilpailujen karsintoja katsonut luulee, että Vilma Koivu on näyttelijä, joka on palkattu esittämään hysteeristä fania.

Päivi Leppilahti

KANKAANPÄÄ Kankaanpääläinen Vilma Koivu on haaveillut kolmannelta luokalta lähtien laulavansa vielä joskus Idols-kisassa ja tapaavansa suuren idolinsa Antti Tuiskun livenä.

–Olin pikku tyttö, kun näin televisiosta Idols-kilpailut. Sen jälkeen asetin itselleni tavoitteeksi, että vielä jonakin päivänä olen myös kilpailussa mukana.

Hän toteutti taannoin molemmat unelmansa, kun hän lauloi Idols-karsinnoissa käsi kädessä Antti Tuiskun kanssa.

–Mun sydän hakkasi ihan hulluna enkä totta puhuen muista siitä hetkestä mitään, sillä olin ihan shokissa, muistelee Vilma Koivu elämänsä tähän mennessä huikeinta hetkeä.

Vilma Koivu lauloi Helsingin musiikkitalolla järjestetyssä Idols-kilpailujen karsinnoissa Antti Tuiskun kappaleen Itsepäiset. Se on Toisenlainen tie -levyltä.

Hän ei ottanut ennakkoon yhtään laulutunteja, vaan harjoitteli itsekseen.

–Äiti tarjosi minulle mahdollisuutta ottaa yksityisesti laulutunteja ennen karsintoja, mutta en halunnut, sillä olin harjoitellut kappaletta niin pitkään. Osaan Antti Tuiskun kaikki kappaleet ulkoa.

Karsintoihin valmistautuessaan Vilma Koivu kävi fiilistelemässä päivää ennen Helsingin musiikkitalolla. Se oli tarpeen, sillä muuten jännitys olisi saanut ylivallan. Hän epäilee, ettei olisi pystynyt laulamaan sanaakaan.

Tie Idols-karsintoihin oli pitkä, sillä Vilma Koivu sai kuulla pääsevänsä mukaan jo keväällä.

–Kuvasin maaliskuussa hakuvideon ja huhtikuun lopussa tuli kutsu koelauluihin. Siitä riemu repesi.

Helsingin musiikkitalolla järjestetty karsintakilpailujen päivä oli ikimuistoinen. Syksyn ensimmäisessä jaksossa nähtiin, miten ohjelman juontajat yllättävät omaa esiintymistään odotelleen Vilman järjestämällä hänelle Antti Tuiskua koskevan tietovisan.

Hän tietää Tuiskusta lähes kaiken, mutta yllättävä tietovisa veti iloisen kilpailijan lähes sanattomaksi. Hän suoriutui kysymyksistä kuitenkin erinomaisesti.

Vilma Koivun koelaulutilaisuus herättää katsojissa tunteita, sillä hänen reaktionsa tuomareiden edessä oli ikimuistoinen. Hän menettää täysin kontrollinsa kohdatessaan tuomariston puheenjohtajana toimivan kymmenillä kultalevyillä palkitun Antti Tuiskun. Hänen lisäkseen tuomaristossa istuvat tällä kaudella Erin ja tuottaja Jurek Reunamäki.

–Totta kai toivoin, että pääsisin jatkoon, mutta osasin odottaa myös toisenlaista lopputulosta. Laulutaitoni ei vaan riittänyt, sillä mukana on aivan huikeita laulajia.

Tuomaristossa istuva Erin kysyi, kumpi on Vilmalle tärkeämpää, tavata Antti Tuisku vai päästä jatkoon.

Vilma Koivu nauraa, että hänen piti vastata, että jatkopaikka on tärkeintä. Alitajunnassa hän kuitenkin koki, että idolin tapaaminen on tärkein juttu ja sen hän sitten päästi ilmoille.

Antti Tuiskun kommentit lämmittivät kuitenkin karsiutunutta kilpailijaa.

–Hän sanoi, että Vilma sie oot ihana älä koskaan muutu. Tajusin, että mä riitän eikä mun tarvi muuttaa itseäni kenenkään takia.

Karsintapäivänä Vilma Koivu sai tukea kavereiltaan, joista osa matkusti Helsingin musiikkitalolle mukaan.

–Alunperin jokainen kilpailija sai luvan ottaa kaksi tukijaa kannustusjoukkoihin, mutta soitin ennakkoon ja kysyin saanko ottaa mukaan vähän enemmän kavereita. Olen niin onnellinen siitä, että sain jakaa ainutkertaisen kokemuksen ystävieni kanssa.

Karsintapäivä oli pitkä, mutta se ei tuntunut Vilmasta sellaiselta, sillä hänellä oli koko ajan kivaa.

Ystävät ovat olleet kotiväen lisäksi Vilma Koivun tukena hänen julkkisrumbansa alkumetreillä. Kannustavien kommenttien lisäksi hän on saanut sosiaalisessa mediassa myös ilkeämielistä palautetta tuntemattomilta.

–Jätän nimimerkin takaa huutelevat omaan arvoonsa, sillä he eivät tunne minua.

Osa kommentoijista luulee, että hän on ohjelmaan palkattu näyttelijä, joka esittää hysteeristä Tuisku-fania. Vilma Koivu nauraa, että väärässä ovat, sillä hän nyt on vain sellainen.

Idols-kilpailujen lomassa Vilma Koivu on valmistautunut ylioppilaskirjoituksiin.

Abi ei kuitenkaan osaa vielä sanoa miksi hän ihan oikeasti haluaa isona.

–A-suunnitelma tulla pop-tähdeksi kariutui. Olen miettinyt, jos rupean tekemään YouTube -videoita, sillä kilpailujen jälkeen Hullu Antti Tuisku fani sekoaa -klippiä on katsottu 200 000 kertaa, nauraa Vilma Koivu.

Kilpailujen jälkeen häneltä on myös kysytty olisiko hän valmis laittamaan itsensä uudelleen likoon ja osallistumaan vielä Idols-karsintoihin. Hän ei ole ihan varma.

–Sekoaminen part 2. En tiedä, voisihan se olla ihan kivaa.

Vilma Koivu on 18-vuotias ensi kevään abiturientti Kankaanpään yhteislyseosta.

Hän on fanittanut Antti Tuiskua 14 vuotta, mutta pääsi hänen konserttiinsa ensimmäisen kerran vasta marraskuussa 2015.

Antti Tuiskun lisäksi Vilman mielestä Robin, Elias Kaskinen ja Paperi T ovat myös hyviä.

Vilma Koivu soitti nuorena 4–5 vuotta viulua Kankaanpään musiikkiopistossa ja harrasti ratsastusta.

Hänen Idols-karsinnan esiintymistä on klikattu viime viikolla yli 200 000 kertaa.

Instagrammissa hänellä on 1 200 seuraajaa.

Katso video www.kankaanpaanseutu.fi


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Voi pojat, kun tietäisitte!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio