Katso mitä Ristomatti Hakola kirjoitti päiväkodin lehtiseen 20 vuotta sitten

Pekka Söderlund
Katso mitä Ristomatti Hakola kirjoitti päiväkodin lehtiseen 20 vuotta sitten

Ristomatti Hakola kilpailee tiistaina olympiasprintissä. Mies tiesi jo 6-vuotiaana menestyvänsä hiihtäjänä.

Pekka Söderlund

Hiihtäjä Ristomatti Hakola kilpailee tulevana tiistaina olympiasprintissä. Mies on uskonut kykyihinsä jo nuorella iällä, sillä kuuden ikäisenä, helmikuussa 1998 Hakola sepitti tarinan Jalavan päiväkodin tarinalehtiseen allaolevan tarinan:

Jalavan Tarinatasku 1998
Tarina ja tarinaan liittyvä kuvitus on Ristomatti Hakolan käsialaa.

Tarina ja tarinaan liittyvä kuvitus on Ristomatti Hakolan käsialaa.

"Mika Myllylä oli hiihdossa ykkönen voittaen kultaa. Hän mietti ennen hiihtoa, että voitankohan minä kultaa. Ristomatti oli tässä kilpailussa ohittanut Myllylän. Hän mietti, että saankohan minä kultaa.

Sitten hän jatkoi vain hiihtoa ja mietti, että onpa minulla huonot sauvat. Mitta hän ajatteli, että kyllä minä maaliin pääsen näillä sauvoilla.

Ruotsi oli ottamassa Japania kiinni, ei hän kuitenkaan saavuttanut japanilaista. Ruotsalainen yrittää kaikin voimin saavuttaa japanilaista, kilpailu on erittäin kireä. Englanti on vielä Japania edellä ja Japani saa kuitenkin englantilaisen kiinni. Suomen kanssa on Japanilla kireä ottelu mestaruudesta.

Mika Myllylä taistelee Japanin kanssa nyt. Japanin poika Kurakoki Kakada huomaa, että sukset eivät luista. Ristomatti hiihtää lujaa peläten, että japanilainen saa hänet kiinni. Mika Myllylä taistelee hopeasta Japanin kanssa. Ristomatti menee edellä lujaa eikä hänen tarvitse enää hiihtää lujaa.

Mika ja Ristomatti ovat maalissa ja niin on japanilainenkin.

Palkintojen jako. Suomalaiset voittavat ykkös- ja kakkospalkinnon. Palkintopalleilla Suomen pojat heiluttavat iloisesti yleisölle. Suomen kansallislaulu kajahtaa. Pronssia sai japanilainen Kurakoki Kakada. Yleisö heiluttaa lippuja kaikille hiihtäjille, jotka osallistuivat hiihtoon.

Toinen lähtöpaikka ja lyhyempi rata. Keli on huono, sataa suojalunta. Hiihtäjillä on hyvä voitelu, joten palkintoja odotellaan Suomeen. Suomi on johdossa, Bangladesh (katsottu lippukirjasta!) toisena ja Sveitsi kolmantena. Hiihtäjillä on raskas ylämäki edessä. Suomi pitää kärkipaikkansa.

Nyt on kova vauhti alastulossa. Suomalaisten sukset luistavat liukkaasti. Hiihdon loppusuora on meneillään. Kilpailu on tasaväkistä. Ristomatti on maalissa ensimmäisenä. Hän on väsynyt. Suomi on ykköspallolla, Sveitsi on kakkospallilla ja Bangladesh on kolmonen."


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Mahtava juttu! Pojan tarinointi kertoo selvästi, mikä on pojan unelma ollut jo lapsena.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio