Kotiseutuvisa – tunnetko nämä pomarkkulaiset ikkunanpielet?

Tuuli Heervä
Kotiseutuvisa – tunnetko nämä pomarkkulaiset ikkunanpielet?

Airi Ruokoski tuo Pomarkun vanhat, kauniit ikkunanpielet yhteen valokuvanäyttelyssä.

Tuuli Heervä

POMARKKU Kirjaston elokuun näyttelyssä tutustutaan Airi Ruokosken valokuviin pomarkkulaisista ikkunanpielistä.

–Nappailin kuvia jo työelämässä ollessani. Taksia ajaessa oli kamera mukana. Ensimmäiset kuvat ovat varmaan 15 vuoden takaa, Airi Ruokoski sanoo.

Hän kertoo aina ihailleensa vanhojen pomarkkulaistalojen ikkunanpieliä.

–On upeaa, kuinka sen ajan vehkeilläkin tehtiin kaunista.

Pomarkkulaisilla on nyt mahdollisuus testata paikallistuntemustaan. Muistuuko mieleen, mihin taloon minkäkin kuvan ikkunat kuuluvat?

–Pääosa kuvista on kirkonkylältä, mutta on niitä myös ainakin Tuunajärveltä ja Kivijärven suunnalta, Airi Ruokoski vinkkaa.

Mikäs sen paremmin vanhan talon ikkunalle sopisi kuin kissa kehräämään. Niinpä Airi Ruokoski sai näyttelyyn mukaan tutun aisaparin. Marja-Liisa Alanissin keramiikkakissat muuttivat kotiuunin päältä elokuuksi kirjastoon.

Tai eivät kaikki, osa vain. Marja-Liisa Alanissi on harrastanut savitöitä pitkään. Pari vuotta sitten alkoi syntyä kissoja. Eikä loppua näy ainakaan toistaiseksi.

Kissoja on syntynyt eri värisiä, joskaan ei aina sitä väriä kuin oli suunnitelmissa.

–Savityöt ovat siitä yllättäviä, että polttouunista voi tosiaan tulla vähän erilainen työ kuin aikomus oli, Marja-Liisa Alanissi naurahtaa.

Elokuun näyttelyyn voi tutustua 28:nteen päivään asti.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio