Luoman päiväkoti työpajassa Taidekoululla: Auringonkukkia ja keltaista

Saija Mustaniemi
Luoman päiväkoti työpajassa Taidekoululla: Auringonkukkia ja keltaista

Bannerityöpajan lapset tutkailivat tuoretta taidekoulun kevätnäyttelyä.

Saija Mustaniemi

KANKAANPÄÄ Yksitoista kertaa. Niin monesti ehdittiin laulaa elefanttilaulu, kun Luoman päiväkodin lapset kävelivät keskiviikkoaamuna Taidekoululle työpajavierailulle.

Vierailun aiheena oli Pohjois-Satakunnan Taideviikolla järjestettävä Herkutellaan- lähiruokatapahtuma, jonka viestintään lapset ja taideopiskelijat tuottivat yhteistä kuvastoa.

Kuvakollaaseina ja digitaalisena muokkauksena tuotettava kuvamateriaali tulee koristamaan ensi elokuussa, bannerien muodossa torin alueen valopylväitä.

Lasten kuvamaailmaan mahtui toiveissa olleita auringonkukkia, hörhiäisiä ja keltaista, mutta myös muut ajatukset saivat värikkäitä muotoja.

Bannerin idea lähti yhteisesti kaupungilta ja taidekoululta. Suomi 100- teemaa mukaillen haluttiin tehdä mahdollisimman paljon yhdessä.

Herkutellaan tapahtumassa 26. elokuuta Kankaanpään opiston opiskelijat hoitavat muun muassa tilan koristelun, myyjiä, musiikkia ja muuta tapahtumaa on myös luvassa, valotti Eeva-Kaisa Haikonen kaupunginmuseolta.

–Bannerityöpaja oli hyvä keino päästä työskentelemään lasten kanssa ja lasten ehdoillakin, tuumasivat ohjaamiseen osallistuneet taideopiskelijat Janika Schwarz, Veera Enkvist ja Karita Heikkinen.

–Tätä voisi jatkossa tehdä enemmänkin, lupaili Enkvist.

–Taidekoulun vierailut on hyvä lisä. Taide näkyy muutoinkin mukavasti päiväkodin arjessa, varsinkin pienemmillä. Maalaamme paljon sormiväreillä ja Taidekehän teoksiakin tutkaillaan aina kun liikutaan ulkona. Muutama teos löytyy päiväkodin alueeltakin, kertoi Pirjo Huhtasalo Torikadun päiväkodilta.

Päiväkodit ovat erityisesti tänä vuonna keskittyneet lasten taide- ja kulttuurisisältöön meneillä olevan Pohjois-Satakunnan Vasu2017 -hankkeen mukaisesti.

Hankkeen tavoitteena on tuoda paikallista kulttuuritarjontaa ja kulttuuriperimää osaksi varhaiskasvatusta ja sen kautta on tehty yhteistyötä taidekoulun kanssa jo aikaisemminkin.

Seuraava suunniteltu yhteinen taidetyökohde on Siikaisten Leppijärvi, jossa taideopiskelijat ja päiväkotilapset tapaavat ympäristö- ja yhteisötaiteen merkeissä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio