Rockabilly soi Merikievarissa: 50-luvun takaavat pin-up ja jenkkiautot

Birgit Viitala
Rockabilly soi Merikievarissa: 50-luvun takaavat pin-up ja jenkkiautot

Arvaa kuka? Lähde lauantaina Merikievariin kokemaan Rockabilly Cruisingin jenkkiautot, kellohameet, nahkarotsit ja rokin jytkeen.

Marjo Keski-Heikkilä

Mistä näitä tapahtumia oikein syntyy? Ensin oli ystävyys ja pian idea oli toteuttamista vaille valmis. Merikievarissa palataan viikonlopuksi 50-luvulle ja samalla nostetaan malja itsevarmoille naisille, kun burleski-taide esittäytyy.

Satu Vähätalon sekä Pin-up Petrols -harrastajien Birgit Viljasen ja Karoliina Hiltusen yhteistyöprojekti alkaa koko perheen tapahtumalla Merikievarin ulko- ja sisätiloissa lauantaina 9. syyskuuta kello 11. Koettavana on stailausta Pin up -tyyliin sekä Miss Pintage-kilpailu.

Merikievarin henkilökunta pukeutuu 50-luvun kellohameisiin ja tyllit pönkittävät menoa Hiltusen vintage-käsilaukkujen kera. Ruokana tarjotaan 50-luvun tyyliin pulled porkia ja kuppikakkuja. Luvassa on Rockabilly Cruising ja siihen kuluvat tietysti autot.

–Jenkkiautot liittyvät olennaisesti asiaan. Cruising lähtee liikkeelle Porista Tiilimäeltä kello 9 ja on Tuorilassa kello 11 mennessä. Yleisö saa äänestää komeimmat kaarat, Vähätalo kutsuu 50-lukua huokuvaan miljööseen.

–Voit myös kuvauttaa itsesi 50-luvulle, innostaa Vähätalo joka itsekin heittäytyi malliksi.

Lopputulos oli mykistävä. Ihmetellä sopii, miten 50-luvun kampaukset kurotettiin korkeuksiin. Tupeeratut ja tötterökampaukset sekä Rockabilly-vaatteet ovat oma lukunsa. Niitä esittelee Rotten Roll Store. Näytteilleasettajia paikalla on muiltakin aloilta. Illalla vintillä menoa keikuttavat The Themes ja Fresh Fish Special.

–Burleski on itsevarmojen naisten laji, jossa koko on sivuroolissa, Vähätalo toteaa aamuun jatkuvista bileistä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio