Suutaran sukuseura kesäretkellä Eurassa

Alli Rahko
Suutaran sukuseura kesäretkellä Eurassa

Antti Suutaran sukuseura teki heinäkuussa kesäretken Euraan.

Alli Rahko

Aurinko suosi retkeläisiä ja luonto oli kesän lämmöstä hehkeimmillään.

Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti oli luonut monipuolisen retkiohjelman ja isännöi retkeläisiä kertomalla Euran hyvinvoivasta kunnasta.

Tulokahvit joimme Euran historiallisella pirtillä kuuluisan Euran rinkilän kanssa. Pirtiltä siirryimme Euran kirkkoon, jossa kuulimme sen historiaa ja lopuksi lauloimme suvun virren. Esilaulajina toimivat Sirkka ja Anna Riitahuhta.

Siirryimme linja-autolla Kauttuan Ruukin teollisuusalueelle, joka ajanmukaistettuna toimii vireästi. Vuosisatojen aikana syntyneen kokonaisuuden rakenteet ja erityispiirteet ovat hyvin säilytetty, jolloin ne muodostavat ehjän kuvan aikaisemman ruukkimiljöön dynamiikasta.

Kävimme Alvar Aallon piirtämissä terassitaloissa, ja torin ympärillä olevia taiteilijoiden putiikkeja tutkimassa. Aurinkoisella torilla sukulaisille jäi aikaa keskusteluille.

Klubitaloon lounaalla oli tosi hyvät ruoat ja lopuksi maistuivat myös täytekakkukahvit. Sieltä siirryimme linja-autolla Pyhäjärvisäätiöön tutustumaan. Juha kertoi säätiön historiaa.

Kahvittelimme Jokisaunalla, josta matka jatkui Nauravan lohikäärmeen -museoon. Arkeologioppaamme kertoi Euran historiaa. Paikkakunnan sijainti loi siitä kauppareitin solmukohdan ja siksi Eurassa on paljon historiallisia esineitä löytynyt maaperäkaivauksissa.

Myös Euran tyylikäs kansallispuku on hautalöytöjen mukaan valmistettu.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio