Zonta-kerho jälleen asialla: Kansanmusiikki tuo kaupunkilaiset yhteen

Marjo Keski-Heikkilä
Zonta-kerho jälleen asialla: Kansanmusiikki tuo kaupunkilaiset yhteen

Musiikkiopiston opettaja Anna-Mari Yrjänä uskoo kansanmusiikin kiinnostavan.

Ellinoora Vuorio

KANKAANPÄÄ Zonta–kerho järjestää hyväntekeväisyyskahvikonsertin juhlatalo Artellissa sunnuntaina 29. huhtikuuta klo. 16. Tapahtuman lippuja voi ostaa etukäteen kerhon jäseniltä, kaupungin infopisteestä, kahvila PostEllista ja tapahtuman ovelta esityksen alkaessa. Jo 25 vuotta jatkuneessa perinnekonsertissa kuullaan ensimmäistä kertaa kansanmusiikkia.

Tilaisuuden 40 esiintyjän joukkoon kuuluvat aikuisten pelimanniyhtye Amyrit, kaikenikäisten yhtye Kankaanpään Uusi Kapelli ja musiikkiopiston lapsikuoro Lieriäiset.

Solisteina kuullaan vuoden 2017 kaksirivisen harmonikan soiton suomenmestareita Kirsi Viitalaa ja Erkki-Jussi Koivuluomaa. Tilaisuudessa järjestetään kahvitarjoilu ja arpajaiset, jonka tuotto käytetään naisten ja tyttöjen aseman ja ihmisoikeuksien parantamiseen.

Zonta-kerho jakaa vuosittain Young Woman stipendin ja muita stipendejä toiminta-alueen kouluille. Uutena avustuskohteena ovat kuluvana vuonna olleet nuoret lapsiperheet.

Näyttäviä konserttitanssiaisia ja oopperaesityksiä aikaisemmin tarjonnut Zonta-kerho haluaa korostaa kansanmusiikkitapahtumalla paikkakunnan yhteisöllisyyttä. Tapahtuman toivotaan innostavan uusia osanottajia osallistumaan Zontan toimintaan.

Kankaanpään musiikkiopiston opettaja Anna-Mari Yrjänä on ensimmäistä kertaa tapahtuman järjestämisessä mukana. Yrjänän tehtäviin kuuluivat esiintyjien valinta ja puvustuksen ideointi. Yrjänä kokee kansanmusiikin kasvattina, että tyylilaji kiinnostaa kaikkia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio