Porin Prikaatissa varotoimena yhden eristys - Koronavirus - Kankaanpään Seutu

Porin Prikaatissa varotoimena yhden eristys – muutoin tavanomainen tautitilanne

Porin Prikaati. Arkistokuva.

12.3.2020 20:35

Säkylä, Kankaanpää

Porin Prikaatin Säkylän ja Niinisalon varuskunnissa seurataan tarkoin koronaepidemiaa ja etenemistä. Ainakin toistaiseksi tautitilanne on hallinnassa.

Varotoimena on Säkylän varuskunnassa eristettynä yksi varusmies. Hänellä ei epäillä välitöntä koronatartuntaa, vaan eristys on sen vuoksi, että lähipiirissä on yksi testitulostaan odottava henkilö.

Esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Ari-Pekka Väänänen , millainen on ajankohtainen tilanne varuskunnissa?

– Porin prikaatissa niin Säkylässä kuin Niinisalossakaan ei ole testattu ketään virusepäilyjen varalta eikä muita tautiepäilyjä ole normaalia kausiflunssaa lukuun ottamatta.

– Kuitenkin yksi Porin prikaatin varusmies on varotoimena sijoitettu Huovinrinteelle varuskunnan terveysasemalle eristyksenkaltaisiin olosuhteisiin infektiolääkärin ohjeen mukaisesti. Varusmiehen vointi on hyvä ja hän on oireeton. Järjestelyä noudatetaan siihen asti, kunnes selviää, onko varusmiehen lähipiirissä todettu koronavirus COVID-19.

Onko varuskunnissa jouduttu poikkeustoimiin epidemiariskin hillitsemiseksi?

Porin prikaati on aloittanut tarvittavat varautumistoimenpiteet puolustusvoimien ja THL:n ohjeistusten mukaisesti. Varusmiehiä ja henkilökuntaa on muun muassa ohjeistettu huolehtimaan erityisen hyvin käsi- ja yskimishygieniasta. Epidemia-alueilla matkustaneiden ja sieltä palanneiden kohdalla noudatetaan 14 vuorokauden karenssia, jolloin heidän tulee pysyä poissa työ- tai palveluspaikalta.

–  Porin prikaatissa noudatetaan toistaiseksi voimassa olevaa kättelykieltoa, jonka lisäksi vierailuja varuskuntiin rajoitetaan. Vieraskäyntien sijasta pyritään hyödyntämään sähköisiä viestintä- ja videokokousyhteyksiä. Samat ohjeistukset koskevat kaikkia vierailijoita ja sidosryhmien jäseniä. Seuraamme koko ajan terveydenhuollon asiantuntijoiden ohjeita ja säädämme omia toimiamme sen mukaisesti.

Entä koulutus- ja harjoitustoiminta, onko niitä voitu jatkaa muutoksitta?

–  Osaa koulutus- ja harjoitustoiminnasta on rajoitettu sekä tiettyjä harjoituksia on peruttu Maavoimien linjauksilla esimerkiksi osallistuminen European Challenge 20 -harjoitukseen Saksassa. Rajoitustoimena yritämme varmistaa, että tartuntariski olisi mahdollisimman pieni.

Onko varuskuntiin tulossa erityisiä kulkurajoituksia tai eristämistoimia, ja jatkuvatko varusmiesten lomat normaalisti?

– Vierailut varuskuntiin minimoidaan ja vain välttämättömät vierailut ja tapahtumat järjestetään. Varusmiesten lomat jatkuvat toistaiseksi normaalisti. Lomat voidaan kuitenkin perua lyhyelläkin varoitusajalla, mikäli se koetaan varautumistaso huomioiden tarpeelliseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset