Koronatyöryhmä suosittelee Satakunnassa ylioppilaskirjoitusten järjestämistä myös karanteenissa oleville - Koronavirus - Kankaanpään Seutu

Koronatyöryhmä suosittelee Satakunnassa ylioppilaskirjoitusten järjestämistä myös karanteenissa oleville

Satakunnassa epidemian tilanne näyttää vakautuneen.

Koronatilanne Satakunnassa näyttää vakautuneen.

13.2. 16:15

Satakunnan ”koronanyrkki” eli alueellinen tarutuntautien työryhmä kokousti torstaina.

Se suosittelee, että Satakunnan alueella tehtäisiin Poriin, Raumalle ja PoSaan vaadittava järjestelyt, niin että ylioppilaskirjoitukset pystyttäisiin järjestämään myös niille oppilaille, jotka ovat karanteenissa.

Karanteenissa olevat opiskelijat ohjattaisiin yhteen näistä kolmesta paikasta koko Satakunnan alueelta.

Asiasta informoidaan nyt koulutoimen johtoa, joka selvittää ylioppilastutkintolautakunnan kanssa asiaa ja vaadittavia järjestelyjä.

Työryhmä myös päivitti lasten ja nuorten harrastustoimintaan liittyvää ohjeistusta vastaamaan OKM:n suositusta.

Uusina asioina lisättiin, että alle 12-vuotiaiden oman ryhmän tai joukkueen kesken myös lähikontaktia sisältävät harjoitteet ovat sallittuja.

Kilpailuja tai esiintymisiä yleisölle ei tule järjestää. Ottelu- ja kilpailutoiminnan mahdollistamista arvioidaan viikoittain.

Asuinkaupungin sisäiset ottelut ja kilpailut sallitaan, mutta toistaiseksi Etelä- ja Pohjois-Satakunnan leviämisvaihetilanteen johdosta ei sallita alueella ottelu- ja kilpailutoimintaa, joka lisäisi matkailua alueella.

Lisäksi ohjeessa suositellaan harrastustoiminnan järjestämistä mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Satakunnassa epidemian tilanne näyttää vakautuneen, eikä tapausten kasvu ole jatkunut. Maakunta on edelleen kiihtymisvaiheessa ja Rauman seutu ja Pohjois-Satakunta, erityisesti Karvia ja Honkajoki, ovat leviämisvaiheessa.

Viime viikon aikana osastolla on enimmillään ollut viisi koronapotilasta. Torstaina Satasairaalassa oli hoidossa yksi ja perusterveydenhuollossa osastohoidossa yksi potilas. Teho-osastolla ei ole koronan takia hoidettavia.

Satakunnassa on todettu kaikkiaan yhdeksän varmistettua muuntuneen koronaviruksen aiheuttamaa tartuntaa

Kolme tapauksista liittyy yhteen pitkään tartuntaketjuun, joka on lähtöisin Laitilasta. Raumalla tähän ketjuun on todettu liittyvän yhteensä 15 tapausta eivätkä nämä tapaukset ole lisääntyneet viime viikosta.

Muihin muuntovirustapauksiin ei ole liittynyt leviämistä väestössä, ainoastaan perheenjäseniä on sairastunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset