THL kertoi pari viikkoa sitten, että ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien lasten lähipiiri voidaan rokottaa – Nyt suositus on juuttunut byrokratian rattaisiin - Koronavirus - Kankaanpään Seutu

THL kertoi pari viikkoa sitten, että ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien lasten lähipiiri voidaan rokottaa – Nyt suositus on juuttunut byrokratian rattaisiin

THL lupailee asiaan ratkaisua mahdollisesti jo tällä viikolla.

Valmiita Pfizerin ja Biontechin rokotteita.­

2.5. 9:30

Riskiryhmiin kuuluvien lasten vanhemmat ja muu lähipiiri ovat olleet huolissaan siitä, milloin he saavat koronavirusrokotuksen. Asiasta puuttuu yhä THL:n linjaus, joka ohjaisi rokotusjärjestystä kunnissa.

Esimerkiksi spinaalista lihasatrofiaa sairastavien ja heidän läheistensä valtakunnallinen yhdistys SMA Finland lähetti THL:een ja ministeriöön pari viikkoa sitten kannanottonsa. Se katsoo, että vakavan taudin riskiryhmään kuuluvien. SMA:ta sairastavien lasten perheenjäsenet, henkilökohtaiset avustajat ja terapeutit olisi ehdottomasti rokotettava heti, kun muuta väestöä aletaan rokottaa.

THL lupailee asiaan selvyyttä vielä tällä viikolla. Asiaa on viivästyttänyt se, että THL ei ole ollut varma, voiko se suosittaa riskiryhmälasten vanhempien rokotuksia, koska asiasta ei ollut mainintaa valtioneuvoston asetuksessa koronarokotuksista ja rokotusjärjestyksestä sekä niihin liittyvässä päivityksessä.

– Nyt selvitämme, mitä sille voi tehdä. Toivon, että tällä viikolla asia selviää, sanoo johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä.

Hänen mukaansa asia koskee todennäköisesti hyvin pientä määrää ihmisiä.

Asia nousi esiin myös pari viikkoa sitten yleisötilaisuudessa, jossa kansalaiset saivat kysellä THL:ltä rokotteista. Tilaisuudessa kysyttiin, voiko lähipiiriä priorisoida rokotuksissa, jos lapsi kuuluu riskiryhmään.

Tuolloin THL kertoi, että siitä on jo olemassa THL:n päätös, jonka mukaan 1. riskiryhmään kuuluvien lasten lähipiiri voi saada rokotukset. Tilaisuudessa kerrottiin, että suositus tulee pian THL:n sivuille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset