Koronaepidemia: Satakunta palasi perustasolle - Koronavirus - Kankaanpään Seutu

Koko Satakunta palasi perustasolle – yhtään koronapotilasta ei ole tällä hetkellä sairaalassa

Tartunnanlähteet ovat sairaanhoitopiirin alueella hyvin selvillä.

Kuvituskuva.

8.6. 19:30

Satakunta on nyt kokonaisuudessaan siirtynyt perustasolle, kertoo Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä tiedotteessa.

Sairaanhoitopiirin omien tarkkojen lukujen perusteella Satakunnan ilmaantuvuus oli 24. toukokuuta – 6. kesäkuuta 12,1 / 100 000 asukasta 14 vuorokaudessa. Positiivisten näytteiden prosenttiosuus on noin 0,6 prosenttia ja tartunnanlähteet ovat hyvin selvillä.

Sairaalakuormitusta ei koronaviruksen vuoksi ole. Osastohoidossa ei tällä hetkellä ole koronavirusta sairastavia potilaita.

Vielä viime viikolla Rauma ja Eura olivat kiihtymisvaiheessa, mutta nyt Rauman ilmaantuvuus on laskenut tasolle 15,4 / 100 000 asukasta 14 vuorokaudessa. Raumalla oli kuusi tartuntaa ja Eurassa kaksi. Kokemäellä ei ole kahteen viikkoon todettu tartuntoja enää lainkaan.

– Muutenkin Satakunnan tilanne on vakaa. Porissa kahden viikon ilmaantuvuus on 9,6. Eurajoella tapauksia on todettu kolme, mutta he ovat saman perheen jäseniä.

Muuntovirusten tilanne on ennallaan. Britannian variantti eli uudelta nimeltään alfa-muunnos on edelleen Satakunnassa valtavirus. Uusia tapauksia Intian varianttivirusta eli delta-muunnosta ei ole todettu. Tiedossa on vain yksi varmistettu delta-virustapaus ja siihen liittyen todennäköisesti kaksi saman matkaseurueen jäsentä.

ATTR kokoontuu seuraavan kerran 10. kesäkuuta virallisesti arvioimaan tilanteen kehitystä ja varotoimia.

– Noin viikon–kahden kuluessa nähdään, miten viime viikonlopun juhlinta vaikutti Suomessa epidemiologiseen tilanteeseen, Uusitalo-Seppälä arvioi.

– Käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytöstä julkisella paikalla, kun turvavälejä ei pystytä pitämään, on edelleen syytä huolehtia. Kaiken kaikkiaan kehitys näyttää kulkevan myönteiseen suuntaan, kun myös rokotukset etenevät hyvää vauhtia Satakunnassa.

Rauman kokoontumisrajoituksia lievennetään suunnitellusti ja 20 henkilön rajoituksesta sisätiloissa voidaan luopua. Lounais-Suomen aluehallintovirasto ei rajoita yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärää.

Julkisilla paikoilla tulee edelleen noudattaa hyvää käsihygieniaa, turvavälejä ja maskisuositusta.

Uutista muokattu kello 12.16: Lisätty tietoa Rauman kokoontumisrajoitusten purkamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset