Koronatapausten määrä edelleen laskussa Satakunnassa - Koronavirus - Kankaanpään Seutu

Koronatapausten määrä on edelleen laskussa Satakunnassa

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontuu kesäaikaan koronatilanteen rauhoituttua keskimäärin noin kahden viikon välein.

Hyvästä tilanteesta ja rokotuksien etenemisestä huolimatta koronavirustautia ei pidä kokonaan unohtaa, kirjoitetaan Alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän (ATTR) tiedotteessa.

17.6. 14:39

Satakunnan tapausmäärät ovat edelleen laskussa ja epidemiatilanne on hyvin rauhallinen. Näin kertovat tiedotteessa Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmän (ATTR) tiedotteessa SataDiagin infektioyksikön osastonylilääkäri Tuomas Nieminen sekä Satasairaalan johtajaylilääkäri ja ATTR:n puheenjohtaja Petteri Lankinen.

Satakunnan alueella ei ole tällä hetkellä osastohoidossa potilaita koronavirustaudin vuoksi. Seuraavan viikon aikana osastohoitoa arvioidaan tarvitsevan ei kenenkään tai yhden potilaan kerrallaan.

31.toukokuuta–6. kesäkuuta Satakunnassa analysoitiin yhteensä 2 404 koronavirusnäytettä. Positiivisten näytteiden osuus on ollut vain n. 0,2 %. Testimäärät ovat selvästi laskeneet viimeisten kahden viikon aikana. Tämä saattaa osaltaan johtua muiden kiertävien hengitystievirustautien vähenemisestä.

Tartunnanjäljitys toteutuu Satakunnassa viiveettä.

Viimeisten viikkojen aikana Satakunnassakin todetut viruskannat edustavat edelleen virusmuunnoksia. Näistä pääosa on ns. alfamuunnosta (brittivariantti). deltamuunnosta (Intian variantti) on todettu kaksi tapausta. Molemmat näistä tapauksista on todettu maahantulonäytteissä ja tartuntaketjut on saatu heti katkaistua.

– Yksittäiset perheissä tai yhteisöissä tapahtuneet tartuntaryppäät näkyvät helposti tapausmäärien nousuna. Hyvästä tilanteesta ja rokotuksien etenemisestä huolimatta koronavirustautia ei pidä kokonaan unohtaa, Nieminen ja Lankinen kirjoittavat.

– Muistetaan hakeutua testeihin herkästi ja ajoissa. Käsihygieniasta kannattaa edelleen huolehtia hyvin, koska se estää koronan ohella myös kesäaikaan liittyvien suolistoinfektioiden leviämistä.

Uutinen jatkuu faktalaatikon jälkeen.

Viimeisten 14 vuorokauden tapaukset alueellisesti aikavälillä 31. toukokuuta – 13. kesäkuuta 2021

Pori 5

Rauma 3

Säkylä 3

Huittinen 3

Eurajoki 3

Kankaanpää 2

Harjavalta 2

Eura 1

Kokemäki 1

Satakunnassa yhteensä 23 tapausta, ilmaantuvuus 10,6 / 100 000 / 14 vuorokautta.

Satakunnassa on todettu 16.6.2021 mennessä kaikkiaan 1727 covid-19 tapausta Sata-sairaalan tilaston mukaan. Koko epidemian aikana on Satasairaalan osastohoitoon joutunut 75 potilasta, joista viisi on ollut myös tehohoidossa. Koko epidemian aikana Satakunnassa on todettu yhdeksän koronavirustautiin liittyvää kuolemantapausta.

Tapaukset jakautuvat varsin tasaisesti yhdeksän kunnan alueelle, ja ilmaantuvuuden osalta kaikki Satakunnan kunnat ovat perustasolla.

Uusien koronavirustapausten määrä on edelleen laskussa kahden viikon seurantajaksolla 31.toukokuuta–13. kesäkuuta välisenä aikana (viikoilla 22 ja 23) todettiin yhteensä 23 uutta koronavirustartuntaa.

Uusien tapausten määrä on tämänkin seurantajakson kuluessa edelleen selvästi vähentynyt, koska vastaavalla 14 vuorokauden seuranta-ajalla 2. kesäkuuta–15. kesäkuuta tapauksia on ollut vain 13.

ATTR kokoontuu kesäaikaan koronatilanteen rauhoituttua keskimäärin noin kahden viikon välein.

Työryhmä kertoo kuitenkin tarkastelevansa epidemiatilannetta jatkuvasti ja laativansa kerran viikossa epidemiologisen katsauksen. Mikäli tautitilanne Satakunnassa pahenisi, työryhmä kokoontuu tarvittaessa nopealla aikataululla arvioimaan tilannetta ja suosituksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset