Mäntykalliokodin Petäjä-yksikössä on voinut altistua koronavirukselle - Koronavirus - Kankaanpään Seutu

Mäntykalliokodin Petäjä-yksikössä on voinut altistua koronavirukselle

Lähes kaikki yksikön asukkaat ja työntekijät ovat saaneet täyden rokotussuojan.

Kankaanpäässä Mäntykalliokodin yksikössä on voinut altistua koronavirukselle.

13.9. 19:22

Kankaanpää

Mäntykalliokodin Petäjä-yksikössä Kankaanpäässä on voinut altistua koronavirukselle 8-10.9. välisenä aikana. Kyse on yksittäisestä koronavirustapauksesta, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymästä tiedotetaan.

Yksikön asukkaat ja työntekijät ovat lähes kaikki saaneet täyden rokotussuojan koronavirusta vastaan, joten karanteeniin määrätään vain yksilökohtaisen altistumismahdollisuuden ja harkinnan perusteella. Karanteeniin määrättäviä on tunnistettu neljä henkilöä.

Karanteeniin määrättyjen asukkaiden karanteenin kesto on 14 päivää. Heidän luonaan ei voi karanteenin aikana vierailla. Karanteeniin määrättyjen asukkaiden omaisiin ollaan yhteydessä maanantaina.

Puutteellisen rokotesuojan omaavan henkilökunnan osalta karanteeniaika on 10 vuorokautta viimeisestä altistuksesta lukien. Tätä karanteenia voidaan lyhentää kuudentena altistuksen jälkeisenä päivänä otettavalla negatiivisella näytteellä.

Asukkaista ja henkilökunnasta otetaan Petäjä-yksikössä maanantain ja tiistain aikana seulontanäytteet. Näiden näytevastauksien valmistumiseen saakka Petäjä-yksikön vierailuja suositellaan välttämään. Mikäli uusia tapauksia tulee, siitä tiedotetaan erikseen.

Kun näytevastukset on saatu, muiden kuin karanteeniin määrättyjen asukkaiden osalta vierailukäytännöissä jatketaan aiemmin sovittua linjausta, eli ajanvarauskäytännöllä ja henkilökunnan antamilla tarkennetuilla ohjeilla sekä varotoimia noudattaen yksikössä voi vierailla. Mäntykalliokodin muiden yksiköiden toiminta jatkuu normaalisti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset