Satakunnan maskisuositus pidetään edelleen alueellisesti muuta maata tiukempana - Koronavirus - Kankaanpään Seutu

Satakunnan maskisuositus pidetään edelleen alueellisesti muuta maata tiukempana

ATTR suosittelee nykyisen maskin käytön jatkamista 12 vuotta täyttäneillä myös kouluissa ja oppilaitoksissa.

tartuntatautien torjunnan työryhmä arvioi, että myös perusterveydenhuollon osastoille on odotettavissa lisää Covid19-hoidettavia.

17.10. 15:49

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä ATTR kokoontui perjantaina arvioimaan Satakunnan koronatilannetta. Epidemiatilanne on jatkunut valtakunnallisesti huonoimpien joukossa, vaikka uusien tapauksien ilmaantuvuus onkin kääntynyt laskuun. Satakunnan ilmaantuvuus on Suomen kolmanneksi korkein.

Satasairaalassa ei ole toistaiseksi ollut tarvetta rajoittaa normaalia toimintaa. Myös kiireettömän ajanvarauksellisen hoidon toiminta jatkuu normaalisti. Koronapotilaita ei ole tarvinnut siirtää hoitoon muihin sairaanhoitopiireihin.

Satasairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 10 Covid-potilasta, joista 2 on tehohoidossa. Perusterveydenhuollon yksiköiden vuodeosastolla on 8 iäkästä potilasta.

Arvioidaan, että sairaalahoitoa tarvitsee tulevalla viikolla 10-12 uutta potilasta, joista arviolta 1-3 potilasta voi vaatia tehohoitoa. Myös perusterveydenhuollon osastoille on odotettavissa lisää hoidettavia.

Satakunnassa on 15.10.2021 mennessä todettu yhteensä 3 334 COVID-19-tapausta tartuntatautirekisterin mukaan. Näistä valtaosa 1 399 tapausta on todettu Raumalla.

Lokakuun aikana on todettu 293 koronatapausta, joista kaksi kolmasosaa 176 tapausta on todettu 21-60 -vuotiailla, eli pääosin työikäisessä väestössä. Miesten osuus näistä tapauksista on 112 ja naisten 64 tapausta.

Tartunnanjäljitys Satakunnassa on tehokasta alueellisen tartuntatautien työryhmän puheenjohtajan Petteri Lankisen johdolla todettu tehokkaaksi. Viime viikolla 40 todettiin 168 uutta tapausta ja edellisellä viikolla 260 tapausta. Tartunnanlähde tai paikka selvisi viime viikolla 79 -prosenttisesti.

Tartunnoista vain 2 % on suoraan ulkomailta. Neljännes tartunnoista (25 %) oli työpaikalta saatuja. Samasta taloudesta oli peräisin 27 % tartunnoista. Ystävä- ja lähipiiristä todettiin 5 % tartunnoista. Liikuntaharrastuksen puitteissa todettiin kaksi tartuntaa, lisäksi yksityisjuhlista saatiin kaksi tartuntaa. Uusia ravintolatartuntoja ei todettu.

Oppilaitostartunnat todettiin kaikki perusopetuksessa, alakouluissa todettiin viime viikolla yhteensä 12 tartuntaa. Merkittävä osa tapauksista liittyy yhden luokan laajempaan tartuntaketjuun. Varhaiskasvatuksessa todettiin yksi uusi tartunta.

Joka toinen tartunnan saaneista oli karanteenissa, kun tartunta todettiin. Satakunnassa eristyksessä oli 14.10.2021 on yhteensä 191 koronapotilasta ja karanteenissa on noin 544 henkilöä.

Satakunnassa otettiin THL:n tilastojen mukaan viime viikolla yhteensä 4 763 näytettä, joista positiivisia oli 3,6 %. Viikolla 39 otettiin 3 861 näytettä, joista positiivisia oli 6,9 %. Kokonaisnäytemäärä oli ensimmäistä kertaa hetkeen aiempia viikkoja korkeampi, positiivisten osuus sen sijaan laski.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos