Koronalle on voinut altistua viime viikon aikana niin kouluissa kuin jäähallissa

PoSa kannustaa hakeutumaan koronatestiin viiveettä vähäisistäkin oireista.

PoSa ilmoitti tiistaina omilla verkkosivuillaan uusista potentiaalisista korona-altistumispaikoista.

26.10.2021 11:30

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä (PoSa) tiedotti maanantaina uusista koronavirusaltistumisista alueellaan.

Parissa tapauksessa koronalle on voinut altistua kouluissa. Viime viikon tiistaina, 19. lokakuuta koronalle on saattanut altistua Kangasmetsän 3-5E:lla.

Pohjanlinnan koulun puolella altistumismahdollisuus on ollut koulun 9F-luokalla niin keskiviikkona kuin torstaina 20–21. lokakuuta.

Myös Kankaanpään jäähallissa on saattanut altistua koronavirukselle viime viikon keskiviikkona, 20. lokakuuta kello 19–21.30 välisenä aikana.

Koronavirusinfektion itämisaika vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Tyypillisesti se on noin 4–5 vuorokautta. Seuraa siis oloasi kahden viikon ajan altistuksesta eteenpäin, käytä maskia ja noudata turvavälejä kodin ulkopuolella.

Testiin on hakeuduttava viiveettä vähäisistäkin oireista. Hakeudu testiin, jos sinulla on nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, ripulia, haju- tai makuhäiriötä tai muita koronavirukseen viittaavia oireita.

Karanteeniin asetettuihin henkilöihin on tartunnanjäljityksestä oltu yhteydessä. Koronatartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin jo 1-2 vuorokautta ennen oireiden alkamista, tämän vuoksi saattaa altistua koronavirukselle, vaikka ei olisikaan ollut tekemisissä oireisen henkilön kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos