PoSan kotihoidon työntekijöillä koronarypäs: hoidon jatkuvuus turvattu henkilöstösiirroilla - Koronavirus - Kankaanpään Seutu

PoSan kotihoidossa useita koronatartuntoja – hoidon turvaamiseksi jouduttu tekemään henkilöstösiirtoja

Yksi kotihoidon työntekijä sairastui koronaan 17. lokakuuta. Tästä seurasi useita jatkotartuntoja.

Kuvituskuva arkistosta.

27.10. 19:18

Pohjois-Satakunta

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän kotihoidon työntekijä sairastui koronaan 17. lokakuuta, tiedottaa PoSa. Tämän myötä hänen perhe- ja ystäväpiirissään todettiin yhteensä 16 jatkotartuntaa. Osa jatkotartunnan saaneista on kotihoidon työntekijöitä. He saivat tartunnan henkilökunnan vapaa-ajan vieton seurauksena.

Sairastunut hoitaja oli tartuttavuusaikana 18. lokakuuta asti työssä kunnes koronatartunta todettiin. Hoitajat ovat työssä ollessaan käyttäneet asianmukaisesti suojaimia.

Hoitajien joukkosairastumisen seurauksena kotihoidossa on jouduttu tekemään henkilöstösiirtoja, joilla on taattu asiakkaiden keskeytymätön hoito.

Sairastuneet henkilöt on eristetty. Lisäksi kaksi rokottamatonta kotihoidon ikäihmistä asetettiin karanteeniin. Muut ovat saaneet täyden rokotussuojan tai altistumisaika on ollut alle 15 minuuttia, ja heitä ei tällöin katsota altistuneiksi. Kaikki altistuneet asetettiin karanteeniin 10 vuorokaudeksi, kotihoidon ikäihmiset 14 vuorokaudeksi.

Kotihoidon esimiehet ja tartunnanjäljittäjät ovat olleet yhteydessä altistuneisiin asiakkaisiin ja heidän omaisiinsa.

Toistaiseksi kukaan kotihoidon asiakkaista ei ole sairastunut. Tilannetta kuitenkin seurataan tartuntaviranomaisten ja kotihoidon toimesta hyvin tarkasti. Jos sairastumisia tulee, kaikki ohjataan vähäisilläkin oireilla näytteille.

Yleensä jatkotartunnat alkavat 4–5 päivän kuluessa altistumisesta. Niitä ei uskota enää kotihoidon asiakkaille tulevan.

Lue lisää: PoSan kunnista ei aina heti löydy Satasairaalasta lähteville jatkohoitopaikkaa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos