PoSa kertoi uusista altistumispaikoista: Mukana Pomarkun päiväkoti ja kankaanpääläisiä kauppaliikkeitä - Koronavirus - Kankaanpään Seutu

PoSa kertoi uusista altistumispaikoista: Mukana Pomarkun päiväkoti ja kankaanpääläisiä kauppaliikkeitä

PoSa kertoi uusista korona-altistuspaikoista keskiviikkona.

3.11. 13:15

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä (PoSa) kertoi keskiviikkona omilla verkkosivuillaan alueensa uusista koronaviruksen altistumispaikoista.

Torstaina ja perjantaina, 28–29. lokakuuta altistumisen mahdollisuus on ollut Pomarkun päiväkodissa kello 12–18 välisenä aikana.

Perjantaina 29. lokakuuta koronalle on voinut altistua niin K-Citymarket Kankaanpäässä kuin S-Market Kankaanpäässä. Molemmissa mahdolliseksi altistumisajankohdaksi on ilmoitettu kello 16–18 välinen aika.

Koronavirusinfektion itämisaika vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Tyypillisesti se on noin 4–5 vuorokautta. Seuraa siis oloasi kahden viikon ajan altistuksesta eteenpäin, käytä maskia ja noudata turvavälejä kodin ulkopuolella.

Testiin on hakeuduttava viiveettä vähäisistäkin oireista. Hakeudu testiin, jos sinulla on nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, ripulia, haju- tai makuhäiriötä tai muita koronavirukseen viittaavia oireita.

Karanteeniin asetettuihin henkilöihin on tartunnanjäljityksestä oltu yhteydessä. Koronatartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin jo 1-2 vuorokautta ennen oireiden alkamista, tämän vuoksi saattaa altistua koronavirukselle, vaikka ei olisikaan ollut tekemisissä oireisen henkilön kanssa.

Lue lisää: Koronalle on voinut altistua kaupoissa sekä liikuntahallilla: Katso tästä tarkat ajankohdat ja -paikat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos