Pomarkkuun ja Jämijärvelle kaksi uutta tartuntaa – Kankaanpäähän yksi - Koronavirus - Kankaanpään Seutu

Pomarkkuun ja Jämijärvelle kaksi uutta tartuntaa – Kankaanpäähän yksi

Pohjois-Satakuntaan 5 uutta tartuntaa tiistain jäljiltä.

Käy testissä tai tee kotitesti. Tapalan sote-keskuksen koronatestissä ja jäljityksessä on ajoittain ruuhkaa, kun tartuntoja ilmenee paljon.

4.1. 13:41

Korona-aalto jatkaa kulkuaan Pohjois-Satakunnan yllä. Maanantaina Kankaanpäässä todettiin jälleen 12 tartuntaa joulunajan kohtaamisten seurauksena. Siikaisissa viikonlopun jälkeen todettiin kolme tartuntaa. Keskiviikkona Pomarkkuun ja Jämijärvelle tilastoitiin kumpaankin 2 tartuntaa ja Kankaanpäähän yksi.

Satakunnassa uusia koronatartuntoja ilmeni keskivviikona 82 ja koko maassa 5 942.

Koronavirusinfektion itämisaika vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Tyypillisesti itämisaika on noin 4–5 vuorokautta. Seuraa siis oloasi kahden viikon ajan altistuksesta eteenpäin, käytä maskia ja noudata turvavälejä kodin ulkopuolella.

Testiin on hakeuduttava viiveettä vähäisistäkin oireista. Hakeudu testiin, jos sinulla on nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, ripulia, haju- tai makuhäiriötä tai muita koronavirukseen viittaavia oireita.

Altistumisia on voinut tapahtua seuraavissa paikoissa Kankaanpäässä ja Siikaisissa kahden viime viikon aikana.

30.12.2021 Kankaanpään Tilipalvelu Oy klo 09:00-15:30 ja Pancho Villa Kankaanpää klo 12:00-13:00

29.12.2021 Kankaanpään Tilipalvelu Oy klo 09:00-15:30 ja K-Citymarket Kankaanpää klo 18:00-19:00

28.12.2021 K-Citymarket Kankaanpää klo 08:00-09:00 ja Kankaanpään Tilipalvelu Oy klo 09:00-15:30 sekä Sotka Kankaanpää klo 17:15-18:00

27.12.2021 Kankaanpään Tilipalvelu Oy klo 09:00-15:30

Lavian hoivakoti Itätuulessa yhdellä asukkaalla ja kahdella hoitohenkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronavirustartunta joulun jälkeen. Yksikössä on ainakin toistaiseksi vierailukielto.

"Saimme tiedon ensimmäisestä tartunnasta joulun aikaan, ja heti sen jälkeen jokaisen asukkaamme läheisille on kerrottu tilanteesta. Olemme pitäneen läheiset hyvin informoituina säännöllisesti,” kertoi hoivakodin johtaja Sarita Jaakonsaari-Iltanen.

Hänen mukaansa kaikki hoivakodin asukkaat ja työntekijät voivat tällä hetkellä hyvin.

”Myös tartunnansaaneiden tila on hyvä, he ovat lähes oireettomia. Ketään ei ole tarvinnut siirtää sairaalahoitoon.”

Tartuntoja on hoivakodissa hoidettu Satakunnan sairaanhoitopiirin, Porin perusturvan tartuntatautilääkärin ja hygieniahoitajan ohjeiden mukaan.

"Porin perusturvan tartuntataudeista vastaava lääkäri asetti keskiviikkona väliaikaisen vierailukiellon, jonka kestosta kerromme heti, kun siitä on päätetty. Harkitsemme, voisiko tapaamisia järjestää väliaikaisesti sään salliessa esimerkiksi ulkotiloissa tai jotenkin muuten.”

Jaakonsaari-Iltanen vakuuttaa, että toiminta jatkuu mahdollisimman tavanomaisesti ja jokaisen asukkaan hoiva on turvattu. Hänen mukaansa hoivakodissa on varauduttu pandemian vaikutuksiin ja henkilökuntaa on riittävästi.

Iltatuuli on tehostetun ympärivuorokautisen palveluasumisen hoivakoti, jossa on tällä hetkellä 21 asukasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos