Kankaanpäässä ja Karviassa on voinut altistua useana päivänä 4.–10. tammikuuta - Koronavirus - Kankaanpään Seutu

Kankaanpäässä ja Karviassa on voinut altistua useana päivänä 4.–10. tammikuuta

PoSa tiedotti jälleen uusista altistumispaikoista. Viimeisen viikon aikana altistumisia koronavirukselle on saattanut tapahtua Mustakosken puutarhalla Karviassa ja X-Mealissa Kankaanpäässä. Testiin kannattaa hakeutua vähäoireisenakin.

13.1. 16:20

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä tiedotti keskiviikkona 12. tammikuuta uusista altistumispaikoista kankaanpääläisessä ravintolassa. Perjantain tiedotteessa listalle ilmaantui myös Karviassa sijaitseva Mustakosken Puutarha, jossa altistuminen on voinut tapahtua maanantaina 10. tammikuuta kello 8–12.

Covid19-tartunnalle on voinut altistua kolmena päivä ravintola X-Mealissä Kankaanpäässä. Ajankohdat ovat viikonloppuna lauantaina 8. tammikuuta Kankaanpäässä kello 11–15 ja perjantaina 7. tammikuuta kello 16–20. Edellisenä tiistaina eli 4. tammikuuta altistumismahdollisuus on ollut samassa ravintolassa kello 14–19.

Viime vuoden puolella altistumisia saattoi tapahtua 30.12.2021 Kankaanpään Tilipalvelu Oy:ssä klo 9–15:30, Pancho Villa Kankaanpäässä kello 12–13 ja HalpaHalli Kankaanpää kello 17–17:30.

Koronavirusinfektion itämisaika vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Tyypillisesti se on noin 4–5 vuorokautta. Seuraa siis oloasi kahden viikon ajan altistuksesta eteenpäin, käytä maskia ja noudata turvavälejä kodin ulkopuolella.

Posa ohjeistaa, että testiin on hakeuduttava viiveettä vähäisistäkin oireista. Oireina voi ilmetä nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, ripulia, haju- tai makuhäiriötä tai muita koronavirukseen viittaavia oireita.

Karanteeniin asetettuihin henkilöihin on tartunnanjäljityksestä oltu yhteydessä. Koronatartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin jo 1-2 vuorokautta ennen oireiden alkamista, tämän vuoksi saattaa altistua koronavirukselle, vaikka ei olisikaan ollut tekemisissä oireisen henkilön kanssa.

Uutista päivitetty PoSan viimeisimmän tiedotteen (13.1. 2022) mukaiseksi 14.1. klo 11.25

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos