Näille neljälle ryhmälle annetaan nyt neljänsiä koronarokotuksia

Porin perusturvassa jaetaan neljänsiä rokotuksia kaikkiaan neljälle ryhmälle.

Porin nuorisotalolla saa kesäkuun loppuun saakka koronarokotuksen sekä varaamalla ajan että ilman ajanvarausta.

21.5. 6:00

Merikarvia, Pori, Ulvila

Neljänsiä koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä neljälle rajatulle ryhmälle. Porin perusturvassa noudatetaan näitä neljän ryhmän suosituksia, jotka on antanut THL.

”Rokotuksia annetaan 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt sekä 80 vuotta täyttäneille. Neljänsiä rokotteita annetaan myös iäkkäiden hoivakodeissa asuville sekä iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä. Viimeksi mainittuun ryhmään kuuluvat myös iäkkäät, joiden terveys on heikentynyt ja jotka eivät pärjää yksin kotona”, kertoo osastonhoitaja Anna-Maija Heikkilä Porin perusturvasta.

Neljänsillä rokoteannoksilla pyritään estämään jo ennestään huonokuntoisten ikäihmisten terveyden heikentymistä jo lievissäkin infektioissa, jotka voivat johtaa siirtoa kotoa terveyskeskuksen vuodeosastolle tai sairaalaan.

Rokotustilanne on Porin perusturvan alueella Anna-Maija Heikkilän mukaan hyvä.

”Kaikki yhteensä pistetyt koronarokoteannokset näyttävät Porin perusturvassa ylittäneen jo 210 000 rokoteannosta.”

Kolmansia rokoteannoksia laitettu yli 53 000. Annosten tarpeeseen on vaikuttanut myös sairastettu tauti, jonka takia tehostetta ei ole tarvittu. 18-vuotta täyttäneistä 64,0 prosenttia on ottanut kolmannen rokotteen.

Neljänsien annosten määrä verrattuna kolmansiin annoksiin on huomattavasti pienempi. Neljänsiä annoksia on annettu hieman alle 5 000. Omalta osaltaan annosten määrään ovat vaikuttaneet koronatapausten yleistymiset talven ja kevään aikana esimerkiksi iäkkäiden hoivalaitoksissa. Neljättä rokotusta ei ole näissä tehosteena kaikille tarvittu.

Korona

Rokotukset Porin perusturvassa

Porin nuorisotalolla rokotetaan koronarokotuksia kesäkuun loppuun saakka

Porin nuorisotalolla toimii 30.6. saakka normaalien ajanvarausrokotusten ohessa ilman ajanvarausta vastaanotto. Nuorisotalo on avoinna seuraavasti: ma klo 8–15.30, ti klo 11–18, ke–to klo 8–15.30 ja pe klo 8–13.30. Torstaina 23.6. suljetaan poikkeuksellisesti klo 13.30.

Ajan voi varata puhelimitse: 02 623 4360 arkisin klo: 8–16. Paikalle voi myös saapua ilman aikaa ja tällöin tulee valmistautua odottamaan hetki vuoroaan.

Seuraavat muut perusturvan alueen rokotuspäivät ajanvarauksella ovat: Pihlavan terveysasemalla to 19.5. klo 8–12 ja Merikarvian terveysasemalla to 2.6. klo 9–12.

Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy osoitteesta: https://www.pori.fi/korona/rokotukset

Porin perusturvan alueeseen kuuluvat Porin lisäksi Merikarvia ja Ulvila.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos