MainosSatakunnan Yrittäjät

Satakuntalaisyrittäjä: Teroita linkkarisi ja pane osaamisesi ja yrityksesi kukoistamaan – eväät saat oppimispolulta

Yrittäjänä olet kuin Sveitsin armeijan linkkuveitsi, täynnä monia eri toimintoja. Ruosteisina ja käyttämättöminä niistä ei kuitenkaan ole hyötyä. Tarjoamme ratkaisuksi Yrittäjän oppimispolun, jolla saat osaamisesi täyteen terään. Ja hei – ihan kaikkea ei tarvitse osata itse.

Olit sitten yksinyrittäjä tai työnantajayrittäjä, tärkeintä on osata johtaa. Tähän pääset opettelemalla ensin johtamaan omaa osaamistasi ja tunnistamaan kehittämiskohteet.


15.7.2021 6:00

Yrittäjänä sinulla on monta roolia, joista kukin vaatii omanlaistaan osaamista. Osa tiedosta on jo selkärangassasi, osa tulee kokemuksen, kouluttautumisen ja kehittämisen myötä. Kuinka paljon eri osa-alueita sinun pitää itse hallita, jotta yritys käy ja kukkuu?

Tunnista vahvuutesi

Moni pohtii, mitkä yrityksen osa-alueet pitää itse osata läpikotaisin. Tämä on tietenkin yritys- ja yrittäjäkohtaista. On helppoa ajatella, että mitä pienempi yritys, sitä paremmin yrittäjän tulee olla jokaisen osa-alueen osaaja. Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus. Osaamista voi myös ostaa toiselta yrittäjältä ja keskittyä rooleihin, joissa on itse vahvoilla. Tärkeintä on kuitenkin tunnistaa nämä kohteet omassa osaamisessaan.

Luota osaajiisi

Työllistävällä yrittäjällä on osaajia omassa henkilökunnassa. Vahvista luottamusta ja opettele siirtämään vastuuta. Kun ylität tämän henkisen kynnyksen ja annat työntekijöiden loistaa, kaikki voittavat. Hyödynnät eri osa-alueilla toimivien työntekijöittesi osaamisen parhaalla tavalla ja keskityt itse muuhun.

Luo verkosto

Verkostomainen yrittäjyys on nousussa etenkin yksinyrittäjien parissa. Erilaiset persoonat tuovat oman osaamisena yhteen ja tarjoavat palveluja muille. Tällaisessakin toiminnassa tulee olla vahva luottamus siihen, että oma ja muiden osaaminen on ajantasaista ja alati kehittyvää.

Polku opettaa johtamaan

Olit sitten yksinyrittäjä tai työnantajayrittäjä, tärkeintä on osata johtaa. Tähän pääset opettelemalla ensin johtamaan omaa osaamistasi ja tunnistamaan kehittämiskohteet. Tarjoamme tähän hyvän ratkaisun. Yrittäjän oppimispolku on kartta, josta löydät itsesi ja oman osaamisesi paikkamerkinnän. Saat suunnan, mitä asioita on hyvä lähteä kehittämään ja mistä löydät parhaat vaihtoehdot Satakunnassa.

Kätevästi myös mobiilissa

Yrittäjän oppimispolku lähtee liikkeelle aloittavan yrittäjän tarpeista ja kasvattaa liiketoimintaosaamista kokonaisuus kerrallaan yksinyrittäjästä menestyvään työnantajayritykseen tai vaihtoehtoisesti yrityksestä luopumiseen. Oppimispolku kulkee helposti mukana myös mobiilissa.

Tiesitkö?

Yrittäjän oppimispolku

on sinua varten

• tarjoaa parhaat koulutusvaihtoehdot Satakunnassa

• esittelee yrittäjää eri elinkaaren vaiheissa auttavat tahot

• tukee yrittäjän osaamisen kehittämistä pitkällä aikavälillä

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Maarit Nieminen

p. 044 455 7424

maarit.nieminen(at)winnova.fi

Yrittäjän Oppimispolku on Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan ja Satakunnan Yrittäjät ry:n hanke, joka tarjoaa satakuntalaisille yrityksille ja yrittäjille mahdollisuuden lähteä kehittämään omaa yrittäjäosaamistaan. Hanketta rahoittaa Satakuntaliitto ja rahoitus tulee kansallisesta alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen – ohjelmasta.

Lue lisää:

Tämä kaikki muuttuu kesän aikana – yrittäjä, ole valppaana!

Satakunnan vuoden nuori yrittäjä Hugo Trogen, 29, kertoo haasteensa, oppinsa ja vinkkinsä

Miksi juuri yrittäjäehdokas sopii päättämään kunnan asioista? Taloustaidot, verkostot, kyky jakaa aikaa – Lue lisää syitä valinnan tueksi

Lue myös: