Vaihtarit kehiin - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Vaihtarit kehiin

5.7.2018 15:00

Tarjoutui mahdollisuus kirjoittaa paikallismediaan blogia, niin minäpä siihen tartuin. Koitan pysytellä kutakuinkin paikallisissa aiheissa ja annan nyt samalla varoituksen sarkasmista, se on nimittäin vaikea laji.

  Pohjois-Satakunnan kunnissa on viime vuosina johtavat virkamiehet vaihtuneet, kuka mistäkin syystä. Vaalit eivät ihan hirveästi vaihtuvuutta ainakaan sinne valtuustojen eturiviin tuo. Vaihtuvuutta kuitenkin tarvitaan, ja on ilmeistä, että politiikka kunnissa on hyvinkin mielikuvituksetonta. Vaihdetaan siis kuntien, ja yhden kaupungin, hallitukset keskenään, vaikka ihan vaan vuodeksi.

  Karviassa on hieman rintaakin röyhistetty talouskuntana, tosin aika avokätistä tuo valtion avustuspolitiikkakin on kuntaa kohtaan ollut. Vaihdetaan siis Honkajoelle, jossa tilanne on kutakuinkin päinvastainen. Saavat opetella laittamaan puolet petäjäistä ja Honkajoen porukka saa maistaa ihan kokojyvää, toivottavasti vaan eivät Karviaa kuitenkaan vielä vuodessa upota.

  Jämijärvi on viimeisin kriisikunta. Laitetaan Kankaanpään hallitus sinne, josko isommalla porukalla onnistuisi paremmin. Jämijärveläiset taas pääsisivät kaupungin makuun ja ottaisivat oppia, että ihan toimivakin liikuntakeskus on mahdollinen, talvella sitten hiihdetään – ulkona. Kankaanpäässä on kyllä riskinsä, ne kun aika ajoin päästävät politikoinnin ihan lapasesta.

  Pomarkkulaiset vaihdettaisiin Siikaisiin, josko pomarkkulaiset saisivat hiukan kulukuria päätöksiin, ei se nenä kauaa pinnalla pysy palveluilta maksuja poistamalla. Siikaislaisten toimeliaisuus vietäisiin Pomarkkuun. Vaikka Siikainen Satakunnan hiljaisin kylä onkin, niin ei siellä yhden sillan takia vuosikausia nyhjätä, etenkin kun se on keskellä kylää. Tehdään sitten vaikka itse.

  Merikarvialle ei varsinaisesti vaihtaria enää riitä, siksi me otamme osan porilaisista sinne ja merikarvialaiset pääsevät haistelemaan maakunnan pääkaupungin tuulia. Kaikkia porilaisia ei voida ottaa, koska yleensä jo kaksi riittää saamaan ennen näkemättömän riidan aikaan. Porissa aurinko paistaisi enemmän, Merikarvian ylimääräisistä aurinkoisista päivistä voisi puolet pimentyä, mutta kuka sitä moista porotusta jaksaakaan.

  Tekstiä saa suoraan lainata mahdollisiin valtuustoaloitteisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset