Seudun kesätoimittajat esittäytyvät - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Seudun kesätoimittajat esittäytyvät

Jussi Valli ja Ellinoora Vuorio päivystävät läpi kesän

19.7.2018 10:24

Kuka olet ja mistä tulet?

Jussi: Moro! Olen Jussi, 28 vuotta, ja tulen Kankaanpäästä, Pohjois-Satakunnan keskuksesta. Pienien opiskelu- ja työmuuttojen jälkeen olen palannut jälleen kotikonnuille.

Ellinoora: Hei! Nimi on Ellinoora Vuorio, tuttavallisemmin Elli. Olen 27-vuotias pohjanmaalainen ja asustelen tällä hetkellä Kankaanpäässä.

 

Mitä olet opiskellut?

J: Virallisesti alkuperäiseltä ammatiltani olen elektroniikka-asentaja. Sen alan töitä en ole tehnyt päivääkään, mutta koulutuksesta on kuitenkin ollut paljon hyötyä arkisessa elämässä.  

Kävin journalismiin liittyen Laajasalon Opistossa urheilutoimittajain vuosikurssin vuonna 2012. Koulutus oli intensiivinen ja tekemiseen perustuva. Vuoden aikana tehtiin erilaisia mediatöitä eri viestimiin, kaikenlaisissa olosuhteissa. Voin suositella koulutusta – tai Laajasalon opistoa yleensäkin media-alasta kiinnostuneille.

E: Valmistuin medianomiksi Joensuun Karelia ammattikorkeakoulusta vuonna 2017. Sitä ennen olen opiskellut media-assistentin opintoja Kouvolassa ja sarjakuvien piirtämistä Oriveden opistolla. Olin Kyproksella vaihdossa vuonna 2016.

 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

J: Vapaa-aika ja sen vietto on hyvin kausipainotteista.

Talvisin pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon kuntoilumielessä. Kuntoilukärpänen puri uudelleen noin nelisen vuotta sitten, ja nykyään harjoittelen jokseenkin tavoitteellisesti talven massahiihtotapahtumiin. Tavoitteena tulevalle talvelle on jälleen parantaa aiempien talvien suorituksia, etenkin Finlandia-hiihdossa.

Kesäisin seuraan intensiivisesti pesäpalloa, ja aikojen saatossa olen ehtinyt tekemään melkein kaikkea mitä lajin taustalla voi tehdä. Nykyäänkin toimituksellisten töiden lisäksi puuhastelen sitä sun tätä lajin parissa. Kesälläkin yritän liikkua mahdollisimman paljon, ja viime aikoina etenkin pyöräily on alkanut innostaa.

E: Harrastan cosplay-pukujen ompelua ja tanssimista aina mahdollisuuksien mukaan. Katutanssit, kuten hip hop ja house kiinnostavat minua eniten. Harrastan myös laulamista musikaalisen perheeni kanssa. Haaveenani on aloittaa laulutunnit joskus hamassa tulevaisuudessa.

Haluaisin kutsua itseäni elokuvien suureksi ihailijaksi ja tavoitteenani on kasvattaa katsomieni elokuvien määrä kahdestatuhannesta kolmeentuhanteen. Pelaan myös Pokémon Go:ta aina kun kerkiän.

 

Mikä sinua kiinnostaa toimittajan työssä?

J: Työn monipuolisuus ja ennalta-arvaamattomuus: Koska tahansa voi periaatteessa sattua mitä tahansa. Ammatissa pääsee myös tapaamaan erilaisia ihmisiä hyvin erilaisissa paikoissa.

E: Nautin valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä. Olen kiinnostunut erityisen paljon lemmikkien kuvaamisesta ja niihin liittyvien juttujen kirjoittamisesta. Tykkään myös kulttuurijutuista ja henkilöhaastatteluista.

 

Onko sinulla suosikkikirjaa, elokuvaa tai tv-sarjaa?

J: Pakko myöntää, että kirjallisuus on jäänyt pitkälti tietokirjojen (ja pesäpallokirjojen) lukemiseen. Elokuviakin tulee katsottua harvoin, mutta kotimaiset elokuvat kuitenkin sytyttävät.

TV-sarjat taas ovat omaa sydäntä lähellä, tässäkin asiassa etenkin kotimaiset sarjat. Jos jotain sarjoja pitää nostaa, niin sanotaan vaikka Isänmaan Toivot ja Kumman Kaa. Niiden sarjojen huumori iskee omaan mielenmaisemaan, ja ehkä niissä on myös jotain samaistuttavaa.  

E: Nuorempana tuli luettua paljon enemmän ja niiltä ajoilta suosikeikseni ovat jääneet Harry Potterit ja Roverandom. Suosikkielokuviani ovat Taru Sormusten Herrasta-trilogia, Kummisetä 1 ja 2 sekä ehdoton ykkös-suosikkini Leijonakuningas. Suosikkiohjelmiani ovat Musta Kyy, Älypäät, Queer as Folk ja Prätkäkiiret.

 

Mitkä ovat tavoitteesi elämässä?

J: Tavoitteet on kehittyä sekä ihmisenä että myös ammatillisesti.  

E: Elää niin tyytyväisenä elämään kuin pystyn.

 

Mitkä ovat tavoitteesi ammatillisessa kehityksessä?

J: Pyrkiä olla jämähtämättä samoihin kaavoihin ja samalla myös uudistumaan.  

E: Olisi kiva osata ottaa kuvia, joita ei tarvitsisi Photoshopilla käsitellä. Haluaisin kuvata kissoja ammatikseni.

 

Onko sinulla erityisiä taitoja?

J: En nyt tiedä erityisistä taidoista, mutta pitkälti erityiset taidot ja vahvuudet riittävät harrastuksiin ja töihin. Elektroniikka-asentajan koulutuksen jälkeen olen toiminut tuttavapiirin IT-tukihenkilönä. Talvisin hiihtoharrastuksen seurauksena huollan paljon suksia itselle ja tuttaville. Hiihdän esimerkiksi kaikki massahiihtokilpailut omilla suksihuolloilla.  

E: Osaan imitoida Basil Hiiri mestarietsivä-elokuvan Liuhu-lepakkoa lähes täydellisesti.

Puhun suomen lisäksi sujuvaa englantia ja ruotsia. Hallitsen myös saksan, ranskan, japanin, venäjän ja espanjan kielen alkeet. Lisäksi osaan arabiaa jokusen sanan verran.

 

Tärkein elämänviisautesi?

J: Se mitä päätät tehdä, tee se mahdollisimman hyvin.

E: Pitää syödä, ettei tule nälkä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset