Joulun unelmaloma - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Joulun unelmaloma

17.12.2018 9:59

Lomalle lähteminen tarkoittaa yleensä kiirettä, stressiä ja liian lyhyitä yöunia. Pitää tehdä tuhat ja yksi listaa, jotta muistaa ostaa, siivota, järjestää ja pakata kaikki tarvittava (ja iso kasa kaikkea aivan turhaa). Vaikka kuitenkin lopputuloksena hukataan ainakin yksi lista ja unohdetaan maksaa erääntyvä lasku, tai pakata mukaan serkun joululahja. Lähtöä edeltää raivokas siivoaminen, joka tarkoittaa hikoilua ja agressiivista mäntysuovan ruiskimista ympäri asuntoa, sillä jokainen nurkka tulee olla kiillotettuna. Lisäksi ruokavalio muuttuu todella epämääräiseksi ja kyseenalaiseksi, koska täytyy tietysti syödä kaikki pilaantuvat ruoat pois jääkaapista.

Kun vihdoin koittaa lähtöpäivä, kiire painaa päälle, vaikka oltaisiin herätty aamulla kuudelta. Listaa käydään läpi tuhannennen kerran, jotta varmasti kaikki on mukana. Ei kuitenkaan ehditä edes hiuksia harjata tiskaamiselta ja lopputuloksena pestään hampaita ja hiuksia yhtä aikaa. Ulko-ovelta pitää palata ainakin muutaman kerran varmistamaan, että varmasti on liesi ja jouluvalot sammutettu ja kahvinkeitinkin on pois päältä. Silti vielä matkallakin mietitään, ettei vain sittenkin jäänyt silitysrauta päälle. Vähän kiireessä ja vähän hikisenä pakkaudutaan kukin mihin kulkuneuvoon ja monen tunnin istunto voi alkaa.

Paniikki ja kaaos omassa mielessä on pahinta, mitä voi itselleen aiheuttaa jouluna. Se on yksi niistä harvoista ajankohdista pitkän ja pimeän talven keskellä, jolloin todella olisi mahdollisuus levätä ja vetää henkeä usein niin hektisen syksyn jälkeen. Silloin on lupa hiipiä yöpuvussa vaikka vuorokauden ympäri, saunoa keskellä päivää, syödä herkkuja yllin kyllin ja innostua lasten tavoin ihan mistä vaan. Eihän siis hukata päivääkään joulusta joutavaan stressaamiseen tai kiireeseen, vaan keskitytään energian keräämiseen kevättä varten. Ja tietysti siihen, että jouluruokaa on syöty niin paljon, ettei sitä voi edes ajatella seuraavaan vuoteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos